Novosti

Uskoro prvi ‘Hifa Oil Student Competition 2019’


Hifa Oil, vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, organizira ove godine svoj prvi Hifa Oil Student Competition 2019.

Četiri tima studenata sa četiri javna bosanskohercegovačka univerziteta iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Zenice već su počeli sa radom na rješavanju projektnog zadatka iz oblasti ekonomskih nauka, a završna prezentacija rješenja i radova održat će se za mjesec dana u sjedištu Hifa Oil u Tešnju.

“Znanje je osnovni preduvjet za uspjeh, a mladi su budućnost u koju svi zajedno moramo ulagati. Upravo s tom vizijom, a povodom Međunarodnog dana studenata koji se obilježava sredinom novembra, organiziramo naš Hifa Oil Student Competition 2019. Želja nam je da ovo postane svojevrsna smotra znanja i takmičenje najboljih studenata i univerziteta u Bosni i Hercegovini. Posvećeni razvoju i napretku naše države i društva, nastojimo i na ovaj način dati priliku mladima da ovdje ostvare svoje snove”, kazala je Sumeja Ahmetlić direktorica marketinga Hifa Oil Grupacije.

Cilj je da Hifa Oil Student Competition preraste u tradicionalno takmičenje koje bi se održavalo svake godine i koje bi okupljalo najbolje studente bosanskohercegovačkih univerziteta.

U sljedećih mjesec dana javnosti će putem Hifa Oil komunikacijskih kanala i putem platforme agencije MCM – Fabrike dobrih vijesti, biti predstavljeni svi studenti, učesnici ovogodišnjeg takmičenja.

Najbolji studenti, osim što im je ukazana prilika za sticanje novog znanja, svoju satisfakciju će pronaći i u nagradama za najbolje radove.

Svi timovi imat će priliku da njhove radove predstave na završnoj prezentaciji koja će se održati 16. novembra u Tešnju.