Tema u fokusu

Ars Inženjering realizovaće projekte vrijedne 6.000.000 KM u 2020.


Kompanija ARS Inženjering d.o.o. Banja Luka, specijalizovana za projektovanje, proizvodnju i izgradnju antenskih stubova, dalekovoda i trafostanica realizovaće u 2020. godini kapitalne projekte u vrijednosti 6.000.000 KM, koji su od velikog značaja za BiH.

Riječ je o projektima izgradnje novih dalekovoda, zatim objekata za mobilnu telefoniju, kao i rasvjete na dionicama autoputa Koridora 5c, te projektovanje objekata na novim vjetroelektranama u BiH.

Prema riječima Ranka Skoke, direktora Ars Inženjeringa, ukupna vrijednost izgradnje ovih kapitalnih projekata iznosi oko 6.000.000 KM.

„Planirana realizacija u oblasti izgradnje objekata za mobilnu telefoniju iznosi 2.000.000 KM, izgradnja novih dalekovoda naponskih nivoa 110 kV, 2x110kV i 220 kV je 2.500.000 KM, realizacija u oblasti elektroenergetskog napajanja i rasvjete na dionicama autoputa koridor 5c je 1.000.000 KM, dok će u oblasti projektovanja na novim vjetroelektranama u BiH iznositi 500.000 KM. Imajući u vidu pregovore koji su u toku za niz projekata, a čija je realizacija u planu, svakako očekujemo porast prometa u 2020. godini“, rekao je Skoko.

 

Jedan od najvažnijih planova i kapitalnih investicija kompanije Ars Inženjering u 2020. godini je i modernizacija i proširenje vlastitih proizvodnih kapaciteta.

Za ovu svrhu, kako navodi dalje Skoko, kompanija će izdvojiti 450.000 KM.

„U sklopu modernizacije i proširenja vlastitih proizvodnih kapaciteta planirana je izgradnja proizvodne hale ukupne površine cca 500 m2, proširenje postojećeg poslovnog objekta, kao i nabavka nove opreme“, dodao je Skoko.

Finansijski rezultati Ars Inženjering u prvoj polovini 2019. godine su stabilni, iako je prema riječima direktora Skoke, došlo do određenog pada poslovanja zbog trenutne blokade jednog od njihovih ključnih investitora.

„Naša dosadašnja realizacija u 2019. godini iznosi 3.600.000 KM što je za oko 15 posto manje u odnosu na isti period 2018. godine. Moram napomenuti da smo u 2018. realizovali jedan od kapitalnih projekata izgradnje dalekovoda DV 110 kV Gacko – Nevesinje, ugovorene vrijednosti 6.394.153,15 KM za investitora Elektroprijenos BiH“, kaže Skoko.

Kompanija ARS Inženjering osnovana je 2002. godine i vremenom se specijalizovala za projektovanje, proizvodnju i izgradnju dalekovoda naponskih nivoa od 1 do 400 kV, zatim trafostanica, kao i baznih stanica mobilne telefonije, potom radio-televizijskih tornjeva, čelično – rešetkastih hala, telekomunikacionih kontejnera, te rasvjetnih stubova.

„Kako bi smo obezbijedili svojim klijentima maksimalan kvalitet proizvoda i usluga, uz što niža finansijska ulaganja, razvili smo sistem izgradnje ‘ključ u ruke’. To omogućava našim klijentima da u kratkom roku i uz minimalne napore stave u upotrebu izgrađene objekte“, objašnjava Skoko.

Najvažniji faktori uspješnog poslovanja ARS Inženjeringa su prije svega profesionalnost, odgovornost, timski rad, kvalitet pružanja usluga, kao i ulaganja u razvoj i usavršavanje.

„Strategiju poslovanja prvenstveno zasnivamo na kvalitetu pružanja naših usluga. Činjenica da imamo zaokružen proces poslovanja od ideje do realizacije, čini nas jednom od vodećih firmi na bh. tržištu u oblasti kojom se bavimo“, tvrdi Skoko.

U pogledu razvoja i proširenja asortimana Ars Inženjering je u 2019. godini razvio novu seriju cijevnih rasvjetnih stubova i rešetkastih reflektorskih stubova.

„Naime radi se o poptuno novoj seriji stubova, kombinaciji rasvjetnih i antenskih stubova, a predstavljaju jedinstveno rješenje za pokrivanje gradskih zona signalom mobilnih operatera, pri čemu se ne narušava uobičajen izgled gradskih ulica“, rekao je Skoko.

 Ars Inženjering pouzdan partner kompanijama

„Sama činjenica da je ARS Inženjering d.o.o. dobitnik priznanja zvijezde i certifikata bonitetne pouzdanosti, za nas predstavlja potvrdu da smo postigli zacrtane ciljeve u pogledu kvaliteta i profesionalnosti u oblasti kojom se bavimo. Pozitivne reference u pogledu rokova i kvaliteta izgrađenih objekata, kao i veliki broj zadovoljnih klijenata koje smo stekli, sve to su pokazatelji da kompanije sa kojima sarađujemo u nama vide pouzdanog partnera“, istakao je Skoko.

 

(Piše: Irena VASIĆ DOBRIĆ)