Tema u fokusu

Oprema iz Polika u objektima i domovima širom BiH


Za nešto više od dvije decenije postojanja Poliko je ostvario izuzetan rast u svim segmentima poslovanja. Danas ova kompanija radi na teritoriji cijele BiH te ima poslovne jedinice u Tuzli i Banjoj Luci.

Od dvoje zaposlenih u prodavnici u sarajevskoj općini Centar, narasli su do respektabilnog kolektiva sa 27 zaposlenih.

Godinama uspješno sarađuju sa vodećim montažerskim kućama iz oblasti grijanja i klimatizacije, a mogu se pohvaliti i dobrom saradnjom sa velikim brojem javnih preduzeća.

Kompanija je pronašla svoje mjesto i među 100 najvećih u BiH, što je samo jedna od potvrda uspješnog rada ovog kolektiva.

“Ispravna poslovna politika, asortiman robe, vrhunski brendovi, organizaciona struktura i zaposlenici doveli su nas u ovu poziciju. Takođe, imali smo sjajnu potporu matične kompanije iz Slovenije, a sretni smo što je bh. tržište prepoznalo kvalitet koji nudimo. To što smo opstali više od 20 godina na jednom kompleksnom tržištu, pokazatelj je da vrijedimo. U prvoj polovini 2019. godine ostvarili smo povećanje prometa oko 15 posto, a nadamo se da će do kraja godine taj broj iznositi 20 posto. Zadovoljni smo postignutim rezultatima, ali vjerujemo i sve činimo da bude i više i bolje”, rekao je direktor kompanije Ramiz Hasanović.

U planu je otvaranje nove poslovne jedinice, širenje prodajnog programa, kao i povećanje broja zaposlenih.

“Trudimo se rasti u svakom segmentu i sretni smo što smo dio uspješnog dijela bh. privrede. Naravno da se, kao i svi drugi, suočavamo sa brojnim problemima u poslovanju, ali uvijek se trudimo dati više i ići jedan korak naprijed. Naši komitenti su nam uvijek na prvom mjestu i u svakom trenutku smo im na raspolaganju. Vjerujem kako ćemo i u narednom periodu nastaviti sa uspješnim poslovanjem”, zaključio je direktor kompanije koja je prema posljednjim finansijskim pokazateljima zauzela 82. mjesto po prihodu u kategoriji srednjih preduzeća, ali je i dio dijela privrede od samo 16 posto bonitetno pouzdanih kompanija u BiH.

(Piše: Alen MEHANOVIĆ)