ZIDART širi pogon za izradu PVC i Alu stolarije

ZIDART širi pogon za izradu PVC i Alu stolarije

Prije 19 godina u Mrkonjić Gradu osnovana je građevinska firma ZIDART d.o.o..

Kako nam je kazao Damir Milić, direktor firme ZIDART, riječ je o firmi koja je 2000. godine osnovana kao malo porodično preduzeće sa namjerom daljeg širenja.

U početku firma je kao osnovnu djelatnost, prema Milićevim riječima, imala projektovanje, ali vremenom novim poslovima, razvojem i rastom firme kao osnovna djelatnost nametnulo se izvođenje građevinskih radova.

“ZIDART d.o.o. radi objekte za državne i privatne investitore, ali i sami investiramo u stanogradnju. Upravo je stanogradnja u zadnjih nekoliko godina postala naš najveći izvor prihoda”, istakao je Milić.

Prema njegovim riječima, certifikat bonitetne pouzdanosti doživljavaju kao izuzetno priznanje za njihov dosadašnji rad.

“Svakako ćemo certifikat pouzdanosti koristiti u daljem radu, prije svega u promociji firme”, naglasio je Milić.

Kada su u pitanju finansijski rezultati Milić je istakao da je prošla godina u finansijskom smislu bila najbolja od osnivanja, sa značajnom neto dobiti na kraju godine.

“S druge strane, ova godina će biti sa nešto slabijim rezultatom, jer smo uglavnom radili kao izvođači radova, a ne kao i investitor. Razlog je što smo prodali stanove u našem objektu koji smo radili za tržište, a još nismo počeli prodaju u novom objektu, koji se sprema za sljedeću godinu”, dodao je Milić.

ZIDART posjeduje i vlastiti pogon za proizvodnju PVC i Alu stolarije što upotpunjuje profil ove građevinske firme.

“Kada su u pitanju nove investicije ZIDART namjerava u sljedećoj godini da postojeći pogon za izradu PVC i Alu stolarije proširi, i za tu namjenu smo kupili objekt u okviru stare industrijske zone u Mrkonjić Gradu”, dodao je Milić.

Prema njegovim riječima, nakon što prošire pogon cilj im je da pokušaju plasirati stolariju na strana tržišta.

“Uz nove investicije i proširenje proizvodnih pogona namjeravamo zaposliti nove radnike”, kazao je Milić, dodajući da ZIDART trenutno zapošljava 40 radnika.

Upitali smo Milića kako opstaje na bh. tržištu i šta je to što ih čini posebnima?

“Po čemu smo posebni? Poštujemo dogovoreno, za nas je riječ ‘zakon’. Ne varamo klijente. Svakako da možemo pogriješiti, ali ćemo ispraviti svoju grešku”, poručio je Milić.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.