Novosti

Atlantbh otvorio konkurs za stipendiranje studenata


Atlantbh je jedna od prvih kompanija za razvoj softvera u BiH i već godinama postiže izvrsne rezultate kroz saradnju sa nekim od najvećih kompanija na svijetu.

Pored izuzetno uspješnih poslovnih rezultata, kao i jedinstvenog radnog okruženja, Atlantbh posebnu pažnju posvećuje projektima za dobrobit zajednice, te na mjesečnom nivou podršku daju različitim društveno-korisnim aktivnostima.

U protekloj godini su podržali izgradnju dječijeg parka, mlade sportske nade, srednjoškolce na svjetskim takmičenjima, opremanje škola, te su tokom cijele godine stipendirali 10 studenata sa tehničko-tehnoloških fakulteta.

Prošla generacija stipendista

Posebno ističu program ABH prakse, kroz koji je u posljednjih nekoliko godina obučeno preko 100 mladih ljudi, od kojih svi trenutno rade u struci, a njih oko 40 najboljih trenutno radi u kompaniji Atlantbh.

Podrška obrazovanju i zapošljavanju mladih ljudi je uvijek bio jedan od prioriteta za Atlantbh.

Zbog toga i ove godine raspisuju konkurs za stipendiranje 20 redovnih studenata IT smjerova u visokoškolskim ustanovama u BiH (I i II godina, I ciklus studija) i to u dvije kategorije: uspješni studenti i studenti iz socijalno ugroženih porodica.

„IT industrija iz godine u godinu raste, te predstavlja jako bitan faktor u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine. Ipak, dalji razvoj industrije je moguć jedino kroz obrazovanje novih kadrova. Kroz različite edukacione događaje, kao i ABH praksu koju organizujemo nekoliko puta godišnje, mi kontinuirano ulažemo svoje znanje i resurse u razvoj novih generacija. Svoje izvanredne uspjehe u protekloj godini, za koje su prije svega zaslužni naši ljudi, želimo podijeliti sa ostalim. Stipendiranjem studenata, želimo pomoći njihovo obrazovanje i usavršavanje u ovoj oblasti, te smatramo to najboljim načinom za doprinos razvoju i ekspanziji IT sektora u BiH. Atlantbh u martu 2020. godine obilježava punih 20 godina od svog osnivanja i u to ime, umjesto ovogodišnjih 10, odlučili smo da naredne godine dodijelimo ukupno 20 stipendija za studente IT smjerova“, izjavio je Milad Čerkić, CEO Atlantbh.

Nadaju se da će njihov primjer slijediti i ostale kompanije, kako u IT, tako i u drugim industrijama: „Uprkos ogromnom potencijalu koje nudi naše tržište, znamo da velika većina mladih želi otići iz naše zemlje. Mi smo primjer da se ne mora ići u svijet da bi se uspjelo, nego da svijet može doći i vama, ukoliko ste dovoljno dobri. Želimo omogućiti novim generacijama da se ovdje obrazuju, zaposle i grade budućnost u Bosni i Hercegovini“.

Detalje konkursa za 20 stipendija koje će Atlantbh dati u 2019. godini možete pogledati ovdje.