Tema u fokusu

Grupacija hotel Hollywood & hotel Hills ostvarila prihod od 23,9 miliona KM u 2019.


Grupacija hotel Hollywood & hotel Hills, jedan od najvažnijih brendova u turističkoj industriji BiH i dobitnik mnogobrojnih međunarodnih i državnih nagrada, ostvarila je rekordan prihod od 23,9 miliona KM u prvih devet mjeseci 2019. godine.

Ukupan prihod ove elitne grupacije na konsolidovanom nivou, ostvaren u prvih devet mjeseci 2019. iznosi čak 23,9 miliona KM, što je za 4,4 miliona KM ili 23 posto više u odnosu na isti period 2018.

Takođe, ostvarena dobit ove grupacije u prvih devet mjeseci 2019. iznosi 8,7 miliona KM i veća je za 2,9 miliona KM ili 51,44 posto u odnosu na isti period 2018.

Poslovni rezultat u 2019. veći za 92 posto

„Poslovni rezultat na nivou grupacije hotel Hollywood & hotel Hills za 2019. godinu veći je za 92 posto u odnosu na prethodnu godinu“, tvrde u grupaciji.

Grupacija hotel Hollywood & hotel Hills smještena je u centru Ilidže, u neposrednoj blizini Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Vrela Bosne, jedinstvenog dragulja izvorne prirode.

„Cijela grupacija predstavlja zapravo ideja vlasnika da na ovom prostoru napravi oazu za sve goste koji dolaze iz cijeloga svijeta i bude mjesto poslovnih, kongresnih i sajamskih susreta, ali ujedno i odmaralište i zabava za sve generacije“, kažu u grupaciji.

Ovu elitnu hotelsku grupaciju odlikuju besprijekorna priprema i efikasna  realizacija najsloženijih turističkih, sajamskih, kongresno-seminarskih edukativnih programa i sportskih takmičenja, proslava vjenčanja i drugih svečanosti, koji se održavaju u više od 40 sala.

U grupaciji hotel Hollywood & hotel Hills s ponosom ističu da su bili domaćin Olimpijskom selu EYOF 2019. ,kao i mnogim drugim svjetski poznatim događajima.

Imaju čak 21 dvoranu unutar hotela, koje su različitih kapaciteta za prijem od 20 do 5000 ljudi.

Da bi sve što bolje funkcionisalo, izgradili su i novu kongresnu dvoranu, koja se može podijeliti na tri dijela.

Najveći konvencijski centar u regionu

„Kao grupacija sa najvećim brojem smještajnih jedinica, u 2019. smo otvorili najveći Convention centar u regionu, koji može da primi više od 5.000 ljudi, kao i sportsko- rekreativni centar sa svim FIBA standardima za košarkaške terene, IHB standardima za rukomet i odbojku, mali nogomet i druge sportove koji se mogu održavati na parketu“, tvrde u grupaciji.

Pored terena sa parketom, u sklopu kompleksa se nalazi i dvorana sa umjetnom travom, koja po klasi i normi ispunjava sve uslove za nogomet na umjetnoj travi na razini evropskih takmičenja u malom nogometu.

Osim u osnovnoj ponudi smještaja grupacije hotel Hollywood & hotel Hills, koja raspolaže sa više od 800 luksuzno opremljenih soba u kategorizaciji 5 i 4 zvijezdice, gosti mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi nacionalnog i još tri ekskluzivna restorana, taverni, pivnici …

„Kad su u pitanju sadržaji za relaksaciju i odmor, grupacija raspolaže sa lijepo uređenim aqva parkom za odrasle, koji zasigurno u ovim krajevima predstavlja najveći kompleks sa otvorenim tipom bazena tokom ljetnog perioda i sa bazenima koji imaju vještačke talase. Tu su još i brojni fitness , wellness & spa centrima, kao i Tropski vrtom i Sky bar. Za najmlađe, tu je dječiji aqva park i Kinderland igraonica“, kažu u grupaciji.

Konstantno ulaganje u sadržaje oba hotela, poslovna je strategija koju ova grupacija propagira još od gradnje prvog dijela hotela Hollywood.

„Težimo tome da pratimo sve svjetske standarde, kako u hotelijerstvu, tako i u ostalim granama koje su vezane za turizam, kako bi smo održali lidersku poziciju“, kažu u grupaciji.

Na osnovu dosadašnjih poslovnih rezultata u grupaciji hotel Hollywood & hotel Hills, predviđaju daljni rast svih poslovnih parametara do kraja 2019. godine.

„Poslovni prihodi grupacije imaju trend rasta svake godine, tako da očekujemo isti efekat rasta prihoda i u 2020 u odnosu na 2019.“, rekli su u grupaciji.

(Piše: Irena VASIĆ – DOBRIĆ)