Tema u fokusu

Dom zdravlja Fojnica nabavlja novo sanitetsko vozilo


Sve uspješne kompanije teže da budu prepoznate kao siguran, poželjan i pouzdan partner, a jedan od takvih privrednih subjekata je i JU Dom zdravlja Fojnica koja je sticanjem certifikata bonitetne pouzdanosti, kako su nam kazali, potvrdila svoje uspješno poslovanje.

“Certifikat bonitetne pouzdanosti pomoći će nam svakako da ulijemo dodatnu sigurnost našim poslovnim partnerima, korisnicima naših usluga koji su tu pouzdanost već prepoznali”, kazali su nam u DZ Fojnica.

Inače, JU Dom zdravlja Fojnica ima kontinuitet u neprekidnom djelovanju od 1961. godine, a osnovan je rješenjem skupštine Općine Fojnica od 5. oktobra 1963. godine kao Dom zdravlja “Milan Ćup” Fojnica.

Pod tim imenom Dom zdravlja je radio sve do 2. oktobra 2003. kada odlukom Općinskog vijeća Fojnica nastavlja svoj rad pod sadašnjim nazivom JU Dom zdravlja Fojnica.

“Osnovna djelatnost JU Dom zdravlja Fojnica je pružanje primarne zdravstvene zaštite i dijela specijalističo konsultativne zdravstvene zaštite na području Općine Fojnica. S obzirom na sve poslove koje obavljaju uposleni Doma zdravlja slobodno možemo reći da je bilo prilično zahtjevno ispuniti uslove za dobivanje certifikata pouzdanosti, ali uz dobru organizacijsku strukturu koju smo implementirali kao i stalni nadzor odnosno kontrolu uspjeli smo ostvariti rezultate koji su potrebni za ispunjavanje uslova za dobivanje certifikata”, kažu u DZ Fojnica

Certifikat pouzdanosti potvrđuje da su finansijsko stanje i opće poslovanje subjekta iznad prosjeka i da se nosilac certifikata boniteta nalazi među 12,9 posto najpouzdanijih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Kada je u pitanje poslovanje u prethodnoj godini u DZ Fojnica su nam kazali da su 2018. godinu uspješno završili.

“Trend uspješnog poslovanja i ostvarivanja dobiti smo nastavili i u prvih šest mjeseci 2019 godine”, kažu u DZ Fojnica, u kojem u ovoj godini realiziju i značajne investicije.

Tako su u tekućoj godini pokrenuli proces nabavke novog sanitetskog vozila, što predstavlja značajnu investiciju koju su finansirali vlastitim sredstvima.

“Planirali smo i da ove godine imamo još neke investicije, ali je planirano, ukoliko se pokaže potreba za tim, i upošljavanje novih radnika”, kažu u Domu zdravlja koji trenutno upošljava 57 radnika.

Ni Dom zdravlja nije ostao imun na problem koji muči privrednike širom BiH, odlazak radne snage, tako je i njima, kako su nam kazali najveći izazov odlazak zdravstvenih radnika, prije svega doktora i medicinskih tehničara, ali im je i izazov u današnjoj ekonomskoj situaciji nabaviti novu medicinsku opremu.

Ipak, bez obzira na sve probleme i izazove u ovom Domu zdravlja su optimistični i za kraj su poručili: “Naša misija je da konstantno radimo na poboljšanju usluge prema našim pacijentima, a to ostvarujemo kroz kontinuiranu edukaciju naših uposlenih, kao i ulaganje u nabavku savremene medicinske opreme”.