Novosti

Amina Mahmutović novi predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d.


Nadzorni odbor UniCredit Bank d.d. je odobrio imenovanje Amine Mahumutović na mjesto predsjednika Uprave UniCredit Bank d.d., uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Bosne i Hercegovine.

Amina Mahmutović stupiće na mjesto predsjednika uprave UniCredit Bank d.d 1. januara 2020. godine.

Amina Mahmutović, trenutno članica Uprave odgovorna za Upravljanje rizicima, zamijenit će Dalibora Ćubelu, koji je imenovan na mjesto zamjenika predsjednika Uprave i general managera Zagrebačke banke d.d., uvjetovano saglasnošću nadležnih tijela Republike Hrvatske.

“Veoma smo zadovoljni što je Amina odabrana da bude novi predsjednik Uprave, obzirom da je izrasla u lidera unutar naše grupacije i upućujemo joj najtoplije čestitke za novu poziciju. Njeno izuzetno iskustvo u bankarstvu i na rukovoditeljskim pozicijama će osigurati nastavak dobrih rezultata UniCredit Bank kao vodeće banke na tržištu Bosne i Hercegovine. Aminino imenovanje istovremeno potvrđuje da su naša ulaganja u ljude plodonosna. Sigurni smo da će banka sa Aminom na čelu nastaviti sa ostvarivanjem izvanrednih rezultata”, izjavili su ovom prilikom Gianfranco Bisagni i Niccolo’ Ubertalli, direktori Komercijalnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

“Veoma sam sretan što predajem rukovodeću poziciju naše banke najboljem mogućem kandidatu. Amina je izrasla u lidera unutar naše banke, stičući iskustvo, kako u prodaji, tako i u upravljanju rizicima. Ona vrlo dobro poznaje naše tržište, potrebe naših klijenata i potpuno sam siguran da će banka nastaviti svoj put uspjeha pod Amininim rukovodstvom”, dodao je Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d.