Novosti

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo kroz program podrške uključila skoro 1.400 mladih u cijeloj BiH


Treća sezona Coca-Coline podrške mladima u BiH, programa osnaživanja mladih koji realizira Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, uspješno je završena radionicama u Bijeljini.

Kako se program bližio kraju, tako je rastao i interes mladih za radionicama, a svojevrsni rekorderi po posjećenosti u ovoj godini bile su radionice u Sarajevu, Palama i u Zenici.

U konačnici, skoro 1.400 mladih ljudi od 18 do 30 godina, širom BiH, od aprila do novembra ove godine iskoristilo je priliku da stekne kvalitetne i tržištu prilagođene kompetencije.

Osmišljen da pomogne mladima da usvoje znanja koja ne obično ne dobijaju kroz tradicionalni obrazovni sistem, ovaj je besplatni program prvi put organiziran 2017. godine.

Tada je kroz četverodnevne radionice prošlo 200 mladih iz Sarajeva i Banje Luke, a ove je godine na osnovu rezultata evaluacije učesnika od ranijih godina prilagođen na dvodnevne radionice ličnih i poslovnih vještina.

Kako je zanimanje za lične i poslovne vještine raslo, program je nastavljen i u 2018. godini i obuhvatio je skoro 700 učesnika iz deset gradova širom Bosne i Hercegovine.

Kruna treće godine programa je cifra od 1.386 učesnika.

“Čestitamo svima koji su iskazali interes i sudjelovali u programu Coca-Colina podrška mladima u BiH. Skoro 1.400 mladih prošlo je kroz program ove godine i raduje nas činjenica da je, što se program više primicao svome koncu, interes nevjerojatno rastao. Posebno smo ponosni na naša ulaganja u zajednicu koja su porasla za 40% između 2016. i 2018. godine. Kroz ovaj program udvostručili smo ulaganja u razvoj mladih, pomažući im da steknu znanje i vještine koje će im omogućiti poboljšanje položaja na tržištu i pružiti im priliku za izgradnju uspješne karijere u BiH”, istaknula je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Coca-Colina podrška mladima okupila je tokom tri godine više od 50 partnera, vladinih i nevladinih organizacije, te poslovnih subjekata, a u ovoj su godini program podržali: Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske, Univerziteta Sarajevo, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Grada Bihaća, Grada Banjaluke, Grada Bijeljine, Grada Prijedora, Grada Doboja, Općine Čapljina, Erasmo centra, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Studentskog preduzetničkog inkubatora Pale, Muzeja 1. zasjedanaja ZAVNOBiH-a Bihać, Kulturnog centra Bihać, AISEC-a, Munje i Hoću.ba platforme, INTERA Technology Parka Mostar, Zaklade za inovacijski i tehnološki razvitak, CodeHub Mostar, CodeHUB Tuzla, BIT – Business Innovation and Technology PARKa, Kluba studenata Fakulteta političkih nauka Banja Luka, BoHeMSA – Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini, Udruženja ALDI iz Goražda, Udruženja Medica iz Zenice, portala Mondo BiH, Dnevnog avaza, portala tuzlanski.ba, palelive.com, bijeljina.org – Bijeljina danas, Kameleon, Studentsko vijeće Tehnološkog fakulteta Tuzla, NVO Šesto čulo Doboj i agencije PRIME Communications.

Saznajte više o Coca-Colinoj podršci mladima na linku http://bit.ly/2KcZsEV.