Novosti

Hifa Oil otvara još jednu pumpu u Crnoj Gori


Hifa Oil, vodeća bosanskohercegovačka naftna kompanija koja je u martu ove godine otvorila svoj prvi objekat u Podgorici, na bulevaru u blizini aerodroma, najavila je otvaranje druge benzinske pumpe u Crnoj Gori.

Ova informacija potvrđena je za BiznisInfo, a prema najavama pumpa sa maloprodajnim objektom biće otvorena u podgoričkom naselju Tološi.

Prva pumpa u Podgorici otvorena u martu ove godine

Izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil Kenan Ahmetlić ranije je pohvalio angažovanje lokalnih vlasti prilikom izgradnje njihovog prvog multifunkcionalnog objekta.

“To smo prepoznali kao znak dobre volje i želje za povezivanjem privrede između dvije susjedne države”, kazao je Ahmetlić, podsjeća Investitor.

Prvi privatni distributer u Crnoj Gori

On je naveo da je Crna Gora dobila prvog privatnog distributera naftnih derivata, koji će, kako je istakao, biti balans ove robe na tržištu.

Bosanskohercegovačka privatna naftna kompanija Hifa Oil u prošloj godini je plasirala 300.000 tona naftnih derivata na tržišta 9 zemalja Evrope.

Od toga je Hifa Oil Crna Gora plasirala i distribuirala 10 miliona litara naftnih derivata.

Prvi crnogorski objekat Hifa Oil-a se prostire na 5.000 kvadratnih metara i izgrađen je po internim standardima Hifa Oil – Euro Oil brenda, a u novom objektu nalazi se i sjedište kompanije na ovom tržištu, Hifa Oil Crna Gora.