Novosti

Privlačenje investicija i automobilska industrija u fokusu IV Poslovnog foruma PK FBiH


Po četvrti put zaredom, Privredna komora FBiH organizirat će Poslovni forum PK FBiH, koji će se održati u utorak, 03.12.2019. godine u Sarajevu, u prostorijama Hotela Austria & Bosna.

Akcenat ovogodišnjeg Poslovnog foruma stavljen je na privlačenje značajnih investicija u BiH kroz punu realizaciju potencijala i mogućnosti koje naša zemlja nudi ulagačima.

Nadalje, kao sektor koji karakteriše dinamičan razvoj te snažna izvozna orijentacija, u fokusu IV Poslovnog foruma je automobilska industrija, koja u BiH ima dugogodišnju tradiciju te konkurentske prednosti koje se
ogledaju u visokoobrazovanoj konkurentnoj radnoj snazi, savremenim proizvodnim kapacitetima i
kratkim rokovima isporuke zbog blizine EU.

Kroz prezentacije i panel diskusije, bit će predstavljene pogodnosti i prednosti investiranja u BiH, perspektive automobilske industrije, te trendovi u oblasti „pametnih“ industrija odnosno mogućnosti koje one nude.

Poslovni forum organizira se pod pokroviteljstvom premijera Vlade FBiH, te uz sponzorsku podršku USAID WHAM projekta i UNDP-a.

Na ovom događaju očekuje se učešće predstavnika renomiranih kompanija automobilske industrije, vlada, nevladinih i međunarodnih organizacija, te eksperata iz oblasti automotiva.

Više informacija o Poslovnom forumu možete pronaći na stranici PK FBiH:

http://kfbih.com/poziv- za-iv-poslovni-forum-p-g-k-fbih.

Učešće na Poslovnom forumu je besplatno. Prijava učešće vrši se online putem slijedećeg linka:
http://kfbih.com/forum-registracija.