Evropska prvakinja Azra Dedić zasjenila prve dobitnike Zvijezda bonitetne pouzdanosti

Evropska prvakinja Azra Dedić zasjenila prve dobitnike Zvijezda bonitetne pouzdanosti

„Pouzdanost 2019“ – najveća konferencija za dodjelu bonitetnih priznanja i poslovno umrežavanje u Bosni i Hercegovini, koja je okupila više od 450 najeminentnijih učesnika iz bh. privrede i regiona, svečano je otvorena danas u sarajevskom hotelu Hills.

U fokusu konferencije je javna promocija lidera izvrsnosti, tj. 5.215  bh. kompanija sa iznadprosječnim rezultatima poslovanja, od kojih će njih više od 50 sa bonitetnom ocjenom 4 (odličan) i 5 (izvrstan) biti nagrađeno certifikatom i Zvijezdom bonitetne pouzdanosti. Dio konferencije čine panel diskusije vrhunskih predavača iz svijeta biznisa i networking, dok je specijalnu pozornost imala gošća iznenađenja.

Vodeći se idejom da sve dobre i pozitivne poslovne priče trebaju biti ispričane, LRC d.o.o. i Poslovne novine d.o.o. prije pet godina kreirali su projekt ”Pouzdanost”, pod čijim imenom se održava i ova  najpoznatija poslovna konferencija u BiH. Suorganizator projekta je Bosna Bank International i VIP Business Club, specijalni partner Express Courier d.o.o. ovlašteni zastupnik za UPS u BiH, a pokrovitelj Vanjskotrgovinska komora BiH.

Poželivši dobrodošlicu učesnicima konferencije „Puzdanost 2019“ na kojoj se slavi izvrsnost kompanija,   Emil Kučković, izvršni direktor LRC d.o.o. i direktor Poslovnih novina, istaknuo je da se projekt „Pouzdanost“ etablirao u jedan od značajnijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja u BiH.

Prije 20 godina kada smo pokrenuli LRC kreditni biro, kao prvi ekonomski registar tog tipa u BiH, bio je to početak našeg poslovnog izvještavanja. Transformacijom LRC kreditnog biroa u bonitetnu agenciju i uspostavom LRC Business Intelligence Systema stvorila se pretpostavka za jednostavnije, sigurnije, transparentnije i pouzdanije poslovanje bh. kompanija, posebno ako se uzme u obzir da je u BiH više od 95.000 kompanija sa blokiranim računima“, naglasio je Kučković.

Zahvalivši svima koji su podržali projekt „Pouzdanost 2019“, Alena Ahmetspahić-Fočo, direktorica projekta ovog pojekta i izvršna direktorica „Poslovnih novina“ istaknula je da Poslovne novine imaju tradiciju dugu 47 godina, tokom kojih su objavile na hiljade uspješnih priča o razvoju i uspjesima ekonomije BiH.

„Kroz naše projekte ‘100 najvećih’, ‘Pouzdanost’ i ‘Brzorastuće kompanije’,  godišnje prezentiramo više od 6.000 uspješnih kompanija iz BiH, što je oko 20 posto privrede naše zemlje“, naglasila je Alena Ahmetspahić-Fočo, dodavši da i ove godine štampaju specijalnu publikaciju Poslovnih novina posvećenu bonitetno pouzdanim kompanijama.

Poslovnu konferenciju „Pouzdanost 2019“ svečano je otvorio Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, i ovom prilikom uručio prvi set certifikata i Zvijezda bonitetne pouzdanosti kompanijama sa natprosječnim rezultatima poslovanja.

Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije u BiH jeste da su BBI banka i BBI VIP Business Club prepoznali važnost i potencijal ovog projekta, te će kao suorganizator pružiti dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate.

“Više od 20 godina BBI banka radi na jačanju kompanija u BiH kroz finansiranja, zajednička ulaganja kroz ‘Sarajevo Business Forum’ itd. Naše poslovanje temeljimo na etičkim principima i partnerskim odnosima s klijentima. Bonitetna pouzdanost predstavlja garanciju da kompanija posluje natprosječno, a certificirano preduzeće jača svoj ugled, dokazuje da je pouzdan i poželjan partner, te jača svoju poziciju na domaćim i međunarodnim tržištima. Stoga smo ponosni i velika nam je čast da je BBI banka i ove godine, treći put zaredom, suorganizator konferencije ‘Pouzdanost’ i rado ćemo pomoći dobitnicima Zvijezda bonitetne pouzdanosti da nastave i dalje rasti”, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, a rukovodioc BBI VIP Business Cluba Azra Čolić uručila je Kučkoviću člansku kartu BBI VIP Business Cluba za Poslovne novine.

Nove vrijednosti koje su BiH približile svijetu stvara renomirana kompanija Express Courier d.o.o. Sarajevo, ovlašteni zastupnik za UPS u BiH, koja brzo i efikasno pruža usluge distribucije pošiljki na teritoriji BiH i inostranstvu i izrasla je u ozbiljnog globalnog i regionalnog ponuđača za sve vidove transporta.

“Naš recept za uspjeh je to što uredno i pouzdano izmirujemo naše obaveze prema partnerima koji su uključeni u proces trasnporta. Naši mladi kadrovi čine više od 80 posto kolektiva u čiju edukaciju konstantno ulažemo, kako bi omogućili da njihov prvi izbor bude BiH, a ne inostranstvo. Jedan od naših najvećih uspjeha je to što smo na prvom mjestu u SAD za dostavu pošiljki dronom. Osim toga, na konferenciji ovlaštenih zastupnika za UPS održanoj u Pragu, nagrađeni smo najvećim priznanjem za najuspješnije poslovne rezultate u 2018. godini. Ponosni smo na to što smo BiH uspjeli približiti svijetu”, rekao je Mirza Bavčić, direktor kompanije Express Courier.

U prvom dijelu konferencije, novčana nagrada za društveno odgovorni segment projekta ”Pouzdanost 2019” u iznosu od 3.000 KM, dodijeljena je Azri Dedić, evropskoj prvakinji u džudou. Adnan Hrenovica, vlasnik kompanije LRC d.o.o. i Emil Kučković, izvršni direktor LRC-a, uručili su Azri ček na iznos nagrade u vrijednosti 2.000 KM, a Mirza Bavčić, predstavnik kompanije Express Courier-UPS, ček na 1.000 KM.

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.