Green Energy Solution počinje gradnju još tri lamele Malta Complexa u 2020.

Green Energy Solution počinje gradnju još tri lamele Malta Complexa u 2020.

Vodeći investitor za projektovanje, izgradnju i prometovanje stambeno-poslovnih objekata na tržištu u BiH, kompanija Green Energy Solution d.o.o. Sarajevo u 2020. godini nastavlja gradnju još tri lamele stambeno-poslovnog objekta Malta Complex.

Ova renomirana kompanija članica je grupacije „Investmentetc.“ i u BiH donosi dašak evropskih i svjetskih standarda u svom poslovanju. Projekti koje potpisuje kompanija Green Energy Solution sinonim su za kvalitet i transparentnost, na čemu temelje svoju reputaciju.

Prema riječima Irme Jašarević, generalne direktorice Green Energy Solution (GES), aktivni projekti ove kompanije u Sarajevu su: „Alipašina 9“, „Malta Complex“, kao i  „Sarajevska bašča“, dok projekte „Vukov vis“ i  „Vučica“ ova kompanija radi na Bjelašnici.

Jedinstveni  projekat  „Alipašina 9“

„Prioriteti naše kompanije u 2020. godini su nastavak gradnje modernog  stambeno-poslovnog objekta ‘Malta Complex’, čija vrijednost iznosi 25 miliona KM. Prva od planirane četiri lamele je već izgrađena, a u toku 2020. godine kreće izgradnja još tri lamele. U 2020. godini počinjemo i gradnju jednog od naših najvećih projekata ‘Sarajevska bašča’ na lokalitetu Skenderija. Riječ je o luksuzno stambeno-poslovnom objektu, čijom se arhitekturom, kao i samim projektom, vraćamo tradiciji“, kaže Jašarević.

Njihov najznačajniji projekat koji su započeli u 2019. je jedinstvena „Alipašina 9“, smještena u samom centru Sarajeva. Riječ je o kompletnom restauriranju i renoviranju stambenog objekta iz 1947. godine i pretvaranju istog u luksuzne stambene i poslovne jedinice, sa velikim akcentom na historijski ambijent u kojem se nalazi.

„Svi materijali korišteni u projektu ‘Alipašina 9’ vrhunske su kvalitete i omogućavaju dodatnu termo i zvučnu izolaciju. U objekat će biti ugrađen nečujni lift, protuprovalna vrata sa termo i zvučnom izolacijom, šestkomorna troslojna stolarija, skrivene klima jedinice, kao i turska kupatila sa staklenim stijenama“, objašnjava Jašarević.

Kompanija Gren Energy Solution osnovana je 2015. godine kao društvo za proizvodnju, trgovine i usluge Sarajevo, sa skraćenim nazivom „GES“ d.o.o. Sarajevo. Osnovna djelatnost kompanije je projektovanje, izgradnja, rekonstrukcija, marketing i prodaja stambenih i nestambenih objekata, a registrovana je i za djelatnost otkupa NPL kredita od komercijalnih banaka u BiH.

„Uzimajući u obzir da je naša kompanija relativno mlada, naš dosadašnji uspjeh i rezultat u domenu gradnje stambenih i nestambenih objekata čini nas iznimno ponosnim. Tržištu u BiH ponudili smo prvoklasne lokacije, stabilnost i sigurnost investiranja u nekretnine“, tvrdi Jašarević.

Prema finansijskim pokazateljima, GES kompanija na kraju svake poslovne godine bilježi stalan rast ukupnog prometa i broja zaposlenih i ta činjenica je njihova  najveća satisfakcija.

Dobit kompanije 630.000 KM u 2019.

„Izuzetno smo zadovoljni poslovanjem naše kompanije u 2019. i očekujemo odlične finansijske rezultate. Projektovana neto dobit na koncu 2019. godine iznositi će 630.000 KM, što ujedno predstavlja i rast ukupnih prihoda u odnosu na 2018. godinu. Naročito smo ponosni što je kompanija Green Energy Solution svrstana u Top 100 brzorastućih kompanija u BiH za 2018. godinu i nalazimo se na 26-om mjestu rang liste“, istaknula je Jašarević.

Strategija menadžmenta kompanije Green Energy Solution zasnovana je na dugoročnim projektima i na tržište donosi najsavremenije globalne trendove.

„Svaki novi izazov doživljavamo kao motivaciju za predan rad i posvećenost svih uposlenika, a sve u cilju poštovanja osnovne misije kompanije – biti najbolji“, naglasila je Jašarević.

Vrijednosti na kojima GES kompanija temelji svoj uspjeh su: kvalitet, povjerenje i zadovoljstvo njihovih  kupaca.

„U domenu našeg poslovanja konkurencija je i više nego velika, zato sa ponosom ističemo da smo prvi na tržištu BiH otvorili specijalizovani salon za prodaju nekretnina – Gallery Sales Centre, iza kojeg stoji naša sestrinska kompanija Gallery d.o.o. Sarajevo. U tom jedinstvenom prostoru svi naši posjetitelji i kupci mogu dobiti profesionalni tretman, apsolutnu informiranost o projektima, te interaktivan pristup od strane naših prodajnih agenata“, objašnjava Jašarević.

Kao kompanija, Green Energy Solution djeluje i u djelatnosti prikupljanja i naplate računa, odnosno ispunjava uvjete za kupoprodaju plasmana banke, za šta imaju saglasnost Agencije za bankarstvo FBiH.

„U mogućnosti smo da otkupimo korporativna dugovanja, osigurana i neosigurana, te pronađemo sredstva za velike transakcije“, rekla je Jašarević.

(Piše: Irena VASIĆ-DOBRIĆ)

Certifikat bonitetne pouzdanosti za GES

„Zadovoljstvo nam je što smo dijelom odabranog društva kompanija, koje su svojim poslovanjem zaslužile status bonitetne pouzdanosti. Biti prepoznatljiv kao finansijski pouzdan partner i stabilan oslonac našim kupcima je jedna od misija naše kompanije. Green Energy Solution je kompanija koja se prepoznaje po profesionalizmu, povjerenju i rezultatima poslovanja, te nam je ovo značajno priznanje bilo i očekivano. Svakim danom predano radimo na našem putu ka uspjehu i jedan od ciljeva nam je biti inspiracija drugima“, kaže Irma Jašarević.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.