Tema u fokusu

Kompanija V&Z zaštita d.o.o. Banja Luka prerasta u institut u 2020.


Kvalitet, brzina i profesionalizam, glavne su odlike kompanije “V&Z zaštita” d.o.o. Banja Luka, specijalizovane za pružanje usluga u oblasti zaštite na radu, zaštite u oblasti ekologije i rudarstva, koja bi trebala prerasti u institut u 2020. godni.

Iza kompanije „V&Z zaštita“ d.o.o. Banja Luka , osnovane u novembru 1999. godine pa do danas je više od 270 uspješno realizovanih ugovora oko vođenja poslova zaštite na radu i zaštite od požara.

Osnovne djelatnosti ove kompanije su prije svega zaštita na radu, zaštita od požara, zaštita životne sredine, eksplozijska zaštita i zaštita u oblastima rudarstva.

Osim ovih djelatnosti, angažovani su i na servisiranju i prodaji vatrogasne opreme, servisiranju i ugradnji sistema tehničke zaštite, te projektovanju, kontroli i konsultacijama.

Isporučili više od 20 vatrogasnih vozila u BiH

Prema riječima Zorana Jankovića, vlasnika kompanije „V&Z zaštita“, poslovne jedinice njihove kompanije nalaze se u Brčkom, Trebinju i Zvorniku.

„U proteklih 20 godina postojanja naše kompanije, više od 270 ugovora je sklopljeno vezano za vođenje poslova zaštite na radu i zaštite od požara. Osim toga, isporučili smo širom Bosne i Hercegovine više od 20 vatrogasnih vozila. Dali smo doprinos i projektovanju Studija za ekologiju i drugih važnih objekata na prostoru Republike Srpske. I upravo zbog svih tih uspjeha u ovih dvadeset godina, s ponosom možemo kao naše ključne vrijednosti izdvojititi kvalitet, brzinu i visok nivo stručnosti u radu“, kaže Janković.

A dvadesetogodišnji predani rad i ulaganje kompanije „V&Z zaštita“ nagrađen je u 2019. godini „Zvijezdom bonitetne pouzdanosti“, koju su im dodijelili LRC d.o.o. , najveća bonitetna agencija u BiH i Poslovne novine.

„Ova nagrada predstavlja još jedan korak naprijed za stvaranje što pozitivnije slike o kompaniji ‘V&Z zaštita’ u narednom periodu, prije svega na bh. tržištu. Smatramo da je naš put ispravan upravo zato, što najveću prednost ima timski rad. Sa našim timom stručnjaka iz oblasti tehnologije, poljoprivrede, mašinstva, elektrotehnike, zaštite na radu i zaštite od požara, zaštite životne sredine i rudarstva, predstavljamo pouzdanog partnera privatnim investitorima, javnim poduzećima i državnim institucijama“, istaknuo je Janković.

Prihod od tri miliona KM

Ključni faktor uspješnog poslovanja ove kompanije je predani rad i nesebično zalaganje svih zaposlenih na svakom projektu, što ujedno predstavlja i njihovu prednost u odnosu na konkurenciju.

To se odrazilo i na finansijski uspjeh kompanije u 2019. godini.

„V&Z zaštita je u 2019. godini ostvarila prihod od 3 miliona KM, što je za 10 posto više u odnosu na 2018. S tim, da smo ove godine investirali 3 miliona KM u šest solarnih elektrana ukupne instalacione snage 1,17MW“, naglasio je Janković.

Menadžment kompanije V&Z zaštita u 2020. godini takođe očekuje rast prihoda i ulaganja u nove investicije.

„Mogu istaći da je jedan od najvažnijih planova kompanije V&Z zaštita u 2020. godini usmjerenje ka naučno- istraživačkoj djelatnosti i da našu kompaniju pretvorimo u institut“, rekao je Janković.

Piše: Irena VASIĆ – DOBRIĆ