Tema u fokusu

VIP poslovno druženje u Bihaću: LRC predstavio privredna kretanja u USK


Bosna Bank International u narednoj godini obilježava jubilej 20 godina svog poslovanja koje je bogato brojnim aktivnostima kako na području bankarskog poslovanja i usluga, tako i u segmentu nebankarskog djelovanja.

Poseban pečat aktivnosti Banke daje organizovanje Sarajevo Business Foruma, a od prije dvije godine i Međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair-a, pa iz menadžmenta banke s ponosom poručuju da grade mostove povjerenja i prijateljstva.

Bio je to povod za današnje VIP poslovno druženje u hotelu Safir u Bihaću, gdje se pored predstavnika BBI banke okupio širi krug predstavnika kompanija i privrednih udruženja, asocijacija, razvojnih institucija, komora sa područja USK.

Cilj ovog okupljanja je da se identifikuju profili poslovnih partnera i investitora sa kojima bi bilo najkorisnije uspostaviti saradnju, najefikasnije i najbrže doprinijeti razvoju i povećati konkurentnost cjelokupne bosanskohercegovačke privrede. Upravo je to bio povod za izlaganje Sene Topalovića, menadžera za ključne LRC d.o.o. – najveće bonitetne agencije u BiH, koja već dvije decenije privrednicima olakšava poslovanje, pomaže im da unaprijede odnose sa postojećim klijentima i pomaže da pronađu nove kupce i poslovne partnere.

Business Intelligence Sistem omogućava brz, jednostavan i pregledan uvid u stanje kompletnog tržišta, poslovanja konkurencije i dobavljača, a ovi sistemi u svijetu su poznati kao efikasni alati za prikupljanje, analizu i obradu poslovnih informacija za kreiranje poslovnih planova i strategija, kao i svakodnevni uvid i praćenja tržišnih kretanja.

Topalović je prisutnima predstavio LRC usluge, a poseban osvrt urađen je na privredna kretanja u Unsko-sanskom kantonu. Predstavljene su najuspješnije kompanije, presjek stanja u protekle tri godine, kao i kompletna slika privrednih dešavanja u ovoj regiji.