Novosti

Nikhil Mehta novi generalni direktor ArcelorMittal Zenica


Za novog generalnog direktora ArcelorMittal Zenica imenovan je Nikhil Mehta koji je prethodno bio finansijski direktor u ArcelorMittalu Zenica, a odnedavno je vodio rukovodstveni tim nove zajedničke kompanije “Toplana Zenica”.

Mehta je certificirani računovođa Instituta certificiranih računovođa Indije, a također je stekao bakalaureat iz trgovine sa Univerziteta u Mumbaiju.

Nakon što se pridružio ArcelorMittalu Zenica 2008. godine kao finansijski kontrolor, preuzeo je vodstvo u implementaciji SAP sistema u Kompaniji i doprinjeo je velikim inicijativama za uravnoteženje troškova.

Prije nego se pridružio kompaniji ArcelorMittal, radio je kao direktor za finansije i komercijalu u kompaniji Voltas Ltd, Mumbai.

Radio je u aluminijskoj industriji u kompaniji Kaluwork Ltd u Mombasiju u Keniji šest godina kao menadžer za finansije.
Na ovom mjestu će zamijeniti P. K. Biju Naira koji odlazi nakon 12 godina provedenih u Zenici, od čega je posljednjih 5,5 godina proveo kao generalni direktor.

Nair će preuzeti poziciju generalnog direktora u kompaniji ArcelorMittala za proizvodnju čelika i rude u Temirtauu, Kazahstan.

“Pred nama su mnogi izazovi, na lokalnom i globalnom nivou. Bit će privilegija voditi i raditi sa vrlo sposobnim timom u ArcelorMittalu Zenica, te prevazići teškoće i nastaviti graditi dugoročnu, održivu budućnost za proizvodnju čelika u ovom velikom industrijskom gradu. Kao i mnogi drugi, želim Biju Nairu uspjeh na njegovoj novoj poziciji”, rekao je komentarišući svoje imenovanje Nikhil Mehta.