Tema u fokusu

Pouzdanost i sigurnost uz Hyundai rent a car


Hyundai rent a car je kompanija osnovana 1997. godine zajedno sa Hyundai Auto BH, ovlaštenim distributerom Hyundai brenda u Bosni i Hercegovini, te zajedno čine dio iste grupacije. Osnovna djelatnost Hyundai rent a car-a su kratkoročni i dugoročni najmovi vozila.

Zahvaljujući razvoju Hyundai brenda kroz decenije i uposlenicima, klijentima su u mogućnosti da pruže vrhunsku uslugu uz vrhunska vozila.

Direktor kompanije Hyundai rent a car skoro dvije decencije je Nermin Čengić, a ovim povodom je rekao: „Naša misija je pouzdanost i sigurnost klijenata bez obzira na dužinu najma ili kilometre koje trebaju preći. Kada uzmemo u obzir kvalitet Hyundai vozila, kvalitet usluge, prosječnu starost našeg voznog parka, podršku distributera vozila kada je u pitanju redovno održavanje istih, onda zaista uspjeh mora biti vidljiv i prepoznat kod klijenata“.

U ponudi se nalaze sve kategorije, segmenti Hyundai vozila od malih gradskih, kompaktnih, limuzina, terenskih vozila (SUV), do vozila premium klase.

Njihova flota vozila iz godine u godinu postaje sve veća, pa tako trenutno na raspolaganju imaju 150 vozila. Bitno je napomenuti  da 60 % njihove flote čine dugoročni najmovi poslovnim korisnicima.

Kada su poslovne ponude u pitanju cilj i zadatak je da se brinu o voznom parku klijenata, tako da kompanija klijent može da se fokusira na svoje poslovanje bez dodatnog opterećivanja svog bilansa stanja, angažiranja dodatnih finansijskih sredstava, te na taj način smanjiti svoje troškove.

Kada su u pitanju ponude poslovnim korisnicima Hyundai rent a car trudi se da svakom klijentu, kompaniji ponudi opciju koja najbolje odgovara njihovom biznisu, portofoliju.

Usluga dugoročnog najma podrazumijeva svu brigu o vozilu između ostalog registraciju, potpuno osiguranje vozila (kasko), održavanje, zamjensko vozilo, zamjenu i skladištenje guma, mobilnu garanciju, upravljanje štetama čime osiguravaju maksimalnu učinkovitost, te produktivnost klijenata-poslovnih korisnika.

Prosječna starost vozila je do godine dana što je dodatna garancija sigurnosti.

Neki od dugogodišnjih partnera i korisnika usluga Hyundai rent a car su: NATO HQ, Američka ambasada u Sarajevu, Francuska ambasada, Britanska ambasada, Huawei, Comtrade, EUFOR, ASSECO, te mnoge druge poznate i renomirane kompanije, poslovni subjekti itd.

„Korisnici rent a car usluga često se susreću sa situacijama u kojima bivaju nedovoljno, polovično informisani o uslovima najma vozila. Dužnost naših rent a car savjetnika jeste da upoznaju i daju potpune informacije klijentu bez skrivenih troškova. Informiranost korisnika usluga o skrivenim troškovima bi pomogla daljem razvoju rent a car agencija koji svoje poslovanje baziraju na zakonski regulisani način, a definitivno Hyundai rent a car je jedna od njih“, rekao je Čengić.

Kada su u pitanju stalni klijenti bez obzira na to da li se radi o dugoročnim il kratkoročnim najmovima njima nude posebne popuste lojalnosti.

“Kada govorimo o stopi retencije, povratka naših klijenata možemo reći da je ona na visokih 90 % što zaista treba posebno istaknuti i naglasiti”, kažu iz Hyundai rent a car-a.

Poslovnice Hyundai rent a car nalaze se u Sarajevu na aerodromu i centrala u naselju Bare, Šip, Tuzli na aeorodromu Dubrave, te Mostaru na autobuskoj stanici Mostar.

Uskoro će biti otvorena nova filijala na aerodromu u Mostaru.

“Za više informacija o dugoročnim najmovima (poslovni korisnici) pozovite nas u centrali na 033 290 023 ili pošaljite upit emailom na [email protected], a za kratkoročne najmove pozovite vama najbližu poslovnicu”, poručuju iz kompanije Hyundai rent a car.