Rajz d.o.o.&Bautrend gradi novi poslovni objekat vrijedan 3 miliona KM

Rajz d.o.o.&Bautrend gradi novi poslovni objekat vrijedan 3 miliona KM

Vodeća domaća kompanija u proizvodnji materijala za finalne radove u oblasti građevinarstva, Rajz d. o. o. Sarajevo&Bautrend, u 2020. godini planira izgradnju još jednog modernog poslovnog objekta, a vrijednost ove investicije je cca. 3 miliona KM.

Novi moderni poslovni objekat kompanije Rajz d. o. o. Sarajevo imaće ukupnu kvadraturu 3.000 m2 i lokacijom će biti povezan sa fabrikom Bautrend, uz glavni magistralni put M17 Sarajevo-Mostar.

Prema riječima Denisa Selimotića, marketing menadžera Rajz d. o. o. Sarajevo&Bautrend u strateškom planu za 2020. godinu predviđeno je i proširenje palete vlastite proizvodnje savremenog tipa tečne hidroizolacije, koja je hit u građevinskoj struci u svijetu, umjesto hidroizolacionih ljepenki koje su još uvijek u primjeni u BiH.

„Riječ je o tipu tečne jednokomponentne i dvokomponentne hidroizolacije, koja je industrijski pripremljena i na bazi je specijalnih mineralnih punila, veziva i aditiva. Namijenjena je za zaštitu površina koje su u direktnom kontaktu sa vlagom i vodom, kao što su kupatila, balkoni i podrumi, te ravni krovovi. Ovu hidroizolaciju odlikuje vodonepropustivost, visoka elastičnost, dobra obradivost i postojanost, a radi se o ekološki prihvatljivom proizvodu“, kaže Selimotić.

Proizvodnju vlastitog asortimana hidroizolacije kompanija Rajz&Bautrend provodi u saradnji sa partnerom, najvećom svjetskom hemijskom kompanijom BASF sa sjedištem u Njemačkoj.

Rajz d. o. o je osnovan 1996. godine u Sarajevu, a od 2008. u sastavu kompanije posluje fabrika boja, fasada i maltera pod zaštićenom robnom markom „Bautrend“.

„Glavni moto naše kompanije je ‘gradimo povjerenje’, a da je zaista tako dokazali smo našim prisustvom u izgradnji i praćenju velikih projekata u BiH. Investitori su prepoznali kvalitet naših proizvoda i ukazali nam povjerenje, što pokazuje i naša referencijalna lista. Pratili smo izgradnju velikih investicija kao što su: Sarajevo Tower, Swiss Otel, Merriot Hotel, McDonald’s itd.“, kaže Selimotić.

“U okviru fabrike je u 2013. godini na 10.000 metara kvadratnih instaliran novi moderni i automatizovani tehnološki proces za proizvodnju boja, fasada, ljepila za stiropor i kamenu vunu, keramičkih ljepila, maltera i izolacija sa internom labaratorijom za kontrolu ulaznih sirovina i gotovih proizvoda i uz poštivanje ekoloških propisa“, objašnjava Selimotić.

„Proizvodni proces Bautrenda je sastavljen od četiri tehnološke cjeline: prerade agregata, proizvodnje crnog programa, proizvodnje bijelog programa i proizvodnje mokrog programa. Instalirana snaga pogona Bautrend je 50.000 tona gotovih proizvoda na godišnjem nivou. Svi Bautrend proizvodi imaju odgovarajuću atestnu dokumentaciju, koja je potrebna kako za tržište BiH, tako i za zemlje EU“, istaknuo je Selimotić.

Zahvaljujući stalnom ulaganju u nove tehnologije, kvalitet proizvoda i stručno usavršavanje uposlenika, brend „Bautrend“ je danas prepoznatljiv kako u BiH i okruženju, tako i u zemljama EU.

„Klijentima garantujemo vrhunske proizvode uz izuzetno prihvatljive cijene, što omogućava kvalitetnu i profitabilnu gradnju. Pozitivne povratne informacije koje dobijamo od kupaca daju nam energiju za još bolje ostvarivanje rezultata. Drugi dio te naše energije predstavlja naš kolektiv, koji timskim radom dolazi do zavidnih rezultata u poslovanju kompanije“, naglasio je Selimotić.

Finansijski rezultati poslovanja Rajz&Bautrend pokazuju da su u 2019. godini ostvarili povećanje prihoda i dobiti za 15 posto u odnosu na 2018. godinu.

„Na osnovu rezultata ostvarenih u 2019. godini, očekujemo da ćemo i u 2020. godini ostvariti optimalni rast poslovanja oko 10 posto“, rekao je Selimotić.

Piše: Irena Vasić-Dobrić

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.