Novosti

LB.Profile GmbH uvođenjem ISO 50001 dobio status energetske odgovornosti


Njemački proizvođač visokokvalitetnih PVC profla LB.Profile GmbH, članica bosanskohercegovačke Hifa Oil Grupacije, uvela je najnoviji ISO certifikat 50001 za sistemsko upravljanje energijom, čime je ovaj brend još jednom dokazao svoju posvećenost izazovu energetske efikasnosti.

Certifikat je izdala njemačka firma ESC, licencirana od Njemačkog državnog zavoda za akreditiranje DAkks.

“Sa ovim certifikatom ulazimo u rang industrijskih lidera kada je riječ o upravljanju proizvodnjom po ISO propisima. Ovaj standard zahtijeva kontinuirano unaprijeđenje sistema za uštede energije. Osim toga, ovo je značajan napredak u izgradnji brenda LB.Profile koji je i ranije ispunjavao sve uvjete tržišta kao i zakonske regulative u skladu sa zahtjevnim EU normama. Na tržištu EU od velike je važnosti da li proizvodi ispunjavaju ekološke standarde racionalnog iskorištvanja energije. Sa ovim certifikatom brend LB.Profile je i zvanično postao energetski odgovoran”, ističu u kompaniji.

U posljednje tri godine Hifa Oil je investirala više od 2 miliona KM u nove sisteme i razvoj.

Nove investicije rezultirale su jačanjem tržišne pozicije i dobijanjem novih kupaca, sa posebnim naglaskom na Austriju i Nizozemsku, kao i u zemlje Zapadnog Balkana, te na Bosnu i Hercegovinu.

LB. Profile GmbH već duže od 50 godina razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, akumuliranim znanjem i naprednom tehnologijom koja je posljednja riječ u industriji PVC profila.

Prodaju LB.Profila za BiH i ostale zemlje regiona vrši Euro Roal, također članica Hifa Oil Grupacije.