Novosti

USAID Diaspora Invest nudi prilike za tehničku podršku kompanijama


USAID Projekt ‘Diaspora Invest’ danas je otvorio poziv kojim traži prijavu kompanija zainteresiranih za različite oblike tehničke podrške. Poziv je otvoren do 30.januara ove godine.

Radi se o asistenciji u unapređenju proizvodnih procesa i usluga, edukaciji zaposlenika, razvoju proizvoda, procesu certifikacije i drugim aktivnostima od važnosti za poslovanje.

“Kroz aktivnosti tehničke podrške želimo se fokusirati na osiguranje različitih oblika stručne pomoći poslovnom razvoju kompanija koje ispunjavaju uslove. Poziv je otvoren za kompanije do pet godina. Ključni uslov je da udio u vlasničkoj strukturi ili direktnu poslovnu vezu sa njima imaju članovi bosanskohercegovačke dijaspore”, napominju iz USAID Projekta ‘Diaspora Invest’.

Potencijalni korisnici trebaju dostaviti upit putem e-maila [email protected] ili na telefon 033 550 971.

Nakon prvog kontakta bit će izvršene provjere o ispunjenosti uslova, te će korisnici biti kontaktirani kroz Biznis centar bh. dijaspore.

“Tehnička podrška može uključiti asistenciju u aktivnostima fokusiranim na unapređenje proizvoda i usluga, razvoj procesa upravljanja, osiguranje ekonomičnosti i optimizacije proizvodnih procesa, uvođenje naprednih tehnoloških rješenja i opreme, obuku osoblja, proces certifikacije, istraživanje tržišta, izradu studija izvodljivosti, razvojne strategije, marketing i poslovne planove. Potrebno je obrazložiti konkretne potrebe kompanije, te ispuniti osnovne uslove o starosti pravnog lica i postojanju dijasporske veze”, dodaju iz USAID Projekta ‘Diaspora Invest’.