Tema u fokusu

Branded d.o.o. Sarajevo – Originalna rješenja za svakog klijenta


„Pečat  kreativnosti“ glavni je slogan mlade marketinške agencije „Branded“ d.o.o. Sarajevo, koja je već ostvarila značajne rezultate na bh. tržištu, a u 2020. je očekuje realizacija brojnih dogovorenih projekata za domaće i internacionalne klijente.

Kao full service marketinška agencija, Branded d.o.o. Sarajevo nudi marketinške strategije, dizajn, kreativne koncepte, event management, digitalni marketing, kao i produkciju spotova…

Iako je Branded  relativno mlada agencija, osnovana 2017. godine, već su  ostvarili značajne rezultate na bh. tržištu i stekli povjerenje velikog broja klijenata.

„Prepoznatljivi smo po tome koliko se intenzivno posvetimo svakom klijentu, bez obzira na to da li je riječ o svjetski poznatom brendu ili malenom start up-u. Imamo dovoljno mašte, energije i znanja da možemo u svakom trenutku odgovoriti potrebama tržišta za sve naše klijente“, kažu u agenciji Branded.

Uporedo s brojem urađenih kampanja agencije Branded, rastao je i broj njihovih klijenata, što dovoljno govori o kvaliteti pruženih  usluga.

„Niti jedan posao ne radimo na način da ga samo skinemo s dnevnog reda, već u sve što radimo, ulažemo mnogo truda i vremena. Klijentima nudimo više nego što od nas traže, jer često se u tom ‘više’ krije ključ njihovog uspjeha“, istaknuli su u Branded-u.

Glavna odlika poslovne strategije Branded-a je fokus na uspjeh, što pokazuju i rezultati poslovanja ove agencije.

„Ostvarili smo rast prihoda i dobiti oko 10 posto u 2019., a ovakav rast planiramo zadržati i u 2020. godini. Težimo stabilnosti i kontinuiranom napretku“, tvrde u agenciji.

I sam naziv agencije Branded govori u prilog tome da je brendiranje upravo ono po čemu žele da budu prepoznatljivi i u budućnosti.

„Motivacija su nam bezgranične mogućnosti marketinškog djelovanja. Sagledati stvar iz pravog ugla, u pravo vrijeme, za pravog klijenta – to rezultira originalnim marketinškim rješenjima. Upravo ta originalnost, odnosno doprinos industriji, glavna su ideja Branded-a. Hajdemo dati  svemu pečat kreativnosti (Seal of Creativity) i zapravo, naš tim živi ovaj slogan“, naglasili su u Branded-u.

A rapidan rast tima mladih, stručnih i inspirativnih ljudi zaposlenih u ovoj agenciji, koji je u dvije i po godine narastao na njih 13,  još jedna je u nizu pozitivnih odlika Branded-a. Po potrebi angažuju i veći broj honorarnih saradnika, kao i vanjskih stručnjaka.

„Zadovoljstvo kada na temelju niza analiza dođemo do  kreativnog rješenja, koje će zaista unaprijediti imidž i/ili prodaju klijenta, pruža nam želju za uvijek novim pomjeranjem granica“, dodaju u ovoj agenciji.

Investicije u znanje i nova zapošljavanja, kako navode dalje u agenciji Branded, svakako će nastaviti i u 2020. godini. Ujedno, već su  započeli rad na velikim projektima koje će realizirati u ovoj godini.

„U 2020. godinu ušli smo sa dogovorenim projektima uglavnom za domaće kompanije, ali i za internacionalne klijente, od kojih jedan planira veliki dio svog marketinškog plana na nivou BiH, prepustiti upravo nama. Što se tiče dogovorenih projekata, predviđeno je da pružimo kreativne usluge, produkciju spotova, usluge grafičkog dizajna, organizaciju manjih i većih događaja, te usluge online oglašavanja, koje postaju svakodnevnica u našoj industriji“, rekli su u agenciji Branded.

Piše: Irena Vasić-Dobrić