Lifestyle

4 načina da pripremite kuću za prodaju


Od manjih popravki kao što je zamjena pokvarenog zvona, pa do većih poboljšanja poput ugradnje novog sistema za grijanje, postoji cijeli niz projekata koje možete sprovesti u domu kako biste ga pripremili na pravi način za što uspješniju prodaju.

Važno je da razmislite o tome šta bi moglo ostaviti najbolji utisak na vaše potencijalne kupce, a kako bismo vam pomogli pri tome donosimo vam nekoliko savjeta od stručnjaka za prodaju nekretnina.

Sitnice koje će imati značajan efekt

Male stvari kao što su tablica s oznakom za adresu, poštansko sanduče, osvjetljenje kod ulaznih vrata i otirač ne predstavljaju velike investicije, a mogu igrati veliku ulogu u osvajanju potencijalnih kupaca.

Uklonite višak stvari

Kuća koja je pretrpana sa stvarima izgleda vizualno manje što može potencijalnim kupcima otežati da se zamisle kako žive u tom prostoru. Ako se selite zato što ste prerasli svoj dosadašnji dom ili ako vaše potrebe više ne odgovaraju raspoloživom prostoru bilo bi dobro da pojedine stvari spakujete u kutije i posložite ih u garaži kako biste što više raščistili prostor i tako omogućili potencijalnim kupcima da lakše vizualizuju prostor koji im se nudi.

Očistite prostor za skladištenje stvari

Potencijalni kupci će vjerovatno htjeti pogledati prostor kao što su garaža ili podrum gdje vjerovatno držite niz stvari koje ne želite držati u domu i s kojima ne znate šta biste radili. Loše organizirana i pretrpana garaža definitivno neće ostaviti dobar dojam na potencijalne kupce tako da bi bilo dobro da se za to pobrinete prije njihovog dolaska.

Poboljšajte farbu na zidovima

Ako niste krečili prostorije u domu tokom posljednjih nekoliko godina, ali ona još uvijek izgleda prilično dobro jedan brzinski sloj bi mogao biti sve što vam je potrebno. To ne morate učiniti u svim prostorijama u domu već samo u onima za koje vam se čini da im je najviše potrebno malo osvježenja.