Novosti

Datalab BH – Sutra počinje konferencija ‘Dan PANTHEON računovođa’


Konferencija „Dan PANTHEON računovođa“ u organizaciji kompanije Datalab BH, biće održana sutra u hotelu Hills u Sarajevu.

Radi se o tradicionalnom događaju za računovođe i finansijske menadžere i sve one koji su zainteresovani za digitalizaciju poslovnih procesa, koji se pored Sarajeva održava na još četiri lokacije u regiji (Ljubljana, Beograd, Zagreb, Skoplje).

Razgovarat će se o alatima za digitalizaciju i automatizaciju računovodstva, računovodstvenim trendovima i izazovima struke kao i zakonskim izmjenama (npr. MSFI 16, elektronske knjige ulaznih i izlaznih faktura).

Poseban naglasak će biti na PANTHEON uslugama za ePoslovanje: PANTHEON Workflow, eDokumentacija, Sigurnosna kopija i eKnjiženje, koje do krajnjih korisnika Datalab pruža u saradnji sa partnerom kompanijom BH Telecom, ujedno i generalnim sponzorom događaja.

„Naš je cilj, kao vodećeg ponuđača jezički i zakonodavno lokaliziranog ERP software-a u Adriatik regiji sa više od 60.000 korisnika, da značajno doprinesemo procesu digitalne transformacije u privrednom sektoru Bosne i Hercegovine. Pri tome posebno mislimo na računovodstvenu funkciju. Osluškivanjem potreba brojnih računovođa i korisnika PANTHEON-a, a posebno računovodstvenih agencija, razvili smo upravo ovakva digitalna rješenja primjenjiva u svakom preduzeću i to želimo predstaviti na konferenciji“, kazao je Nedim Pašić, direktor Datalab BH.

Otvaranje konferencije Digitalizacija i automatizacija računovodstva s PANTHEON-om“ planirano je u 10 sati, okrugli sto „Digitalizacija, računovodstveni trendovi i glavni izazovi 2020. te budućnost računovodstva“ planiran je u 10.50 sati.

Izjave za novinare su u 9.20 sati.

Gosti okruglog stola “Digitalizacija, računovodstveni trendovi i glavni izazovi 2020. te budućnost računovodstva” su, moderator: prof. dr Željko Šain, prof. dr Haris Jahić,ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, mr. Milica Vidović, šef Odsjeka za obradu poreskih prijava u Sektoru za poreze, Uprava za indirektno oporezivanje, dr. sc. Edin Glogić, visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla, Fakultet poslovne ekonomije, Univerzitet Vite, direktor FinTech d.o.o., Medina Dudo, pomoćnik ministra, Federalno ministarstva finansija, Sektor za poreznu politiku, javne prihode i igre na sreću i Senita Polić, suvlasnica računovodstvene agencije KontoUP, dugogodišnji korisnik PANTHEON-a.