Tema u fokusu

GREEN LIGHT d.o.o. Tešanj ostvario enorman rast dobiti oko 350 posto u 2019.


„Pouzdano, sigurno i na vrijeme“, zaštitni je znak kompanije GREEN LIGHT d.o.o. Tešanj registrovane za usluge transporta robe širom Evrope, koja je u 2019. godini ostvarila enorman rast dobiti oko 350 posto u odnosu na 2018.

Iako relativno mlada kompanija,osnovana 2016. godine, GREEN LIGHT d.o.o. je za vrlo kratko vrijeme postala lider u regionu u oblasti transporta robe kombi vozilima.

Da ovu perspektivnu kompaniju odlikuje trend brzog rasta, kako navodi Damir Numić, direktor GREEN LIGHT d.o.o. Tešanj, potvrđuju i rezultati poslovanja ostvareni u 2019. godini.

„Uspješno poslovanje naše kompanije u 2019. rezultiralo je ostvarenim prihodom od 2.498.435  KM i dobiti od 750.000 KM, na osnovu čega možemo reći da je dobit kompanije povećana za skoro 350 posto u odnosu na  prethodnu godinu. To nam daje motivaciju i dodatnu energiju za dalji napredak i usavršavanje“, rekao je Numić.

Satelitsko praćenje pošiljki

Vrhunski kvalitet usluga i pouzdanost glavne su odlike kompanije GREEN LIGHT d.o.o.,  koja osim  cestovnog transporta roba, nudi i usluge skladištenja, carinskog zastupanja i carinjenja robe u uvozu, izvozu i tranzitu, kao i usluge posredovanja kod transportnog osiguranja i poslovno savjetovanje u vezi transportno-logističke tematike.

„Sva naša vozila opremljena su GPS sistemom za satelitsko praćenje, koji omogućava kontinuirani nadzor pošiljki u zemlji i inostranstvu 24 sata dnevno, 7 dana u nedjelji i pri svim vremenskim uslovima. Na osnovu toga nudimo bezbjednost i garanciju, te lako i praktično praćenje svih pošiljki i tereta. Osiguravamo robu do vrijednosti od 500.000 eura“, istaknuo je Numić.

Ključni faktori uspjeha kompanije GREEN LIGHT su prije svega odgovornost, profesionalizam, odlično poznavanje tržišta, te kvalitetno i brzo izvršenje poslova. U radu ih odlikuje fleksibilnost, pa dodatne izmjene mogu lako ugovoriti s klijentima.

„Prilagođavamo sistem klijentu, a ne klijenta sistemu. Činjenice po kojima se razlikujemo od konkurencije su to što vršimo dostavu širom Evrope u roku od 24 sata, kao i da smo smo po broju vozila, broj jedan kompanija u regionu u oblasti  transporta robe kombi vozilima. U 2019. godini smo investirali oko 2.500.000 KM u nova vozila i opremu. Posedujemo vozni park od cca. 40 kombi vozila“, tvrdi Numić.

Rast prihoda i dobiti 100 posto u 2020.

Glavni cilje kompanije GREEN LIGHT d.o.o., kako navodi dalje Numić  je održati vodeće mjesto među špediterskim preduzećima u BiH, ali i regionu, te pružiti klijentima kvalitetnu uslugu.

„Pozicija naše kompanije na tržištu u BiH je pohvalna, jer smo u ove četiri godine svojim radom i zalaganjem postigli da nas angažuju i cijene kao odgovornu, profesionalnu i savjesnu kompaniju, koja svoje zadatke ispunjava kvalitetno i na vrijeme. Trenutno imamo 574 klijenta, od toga 57 domaćih i 517 stranih“, naglasio je Numić, dodajući da je  u kompaniji trenutno uposleno oko 50 radnika.

Usavršavanje kvaliteta usluga, rast prihoda i dobiti,  ulaganje u nova vozila, zapošljavanje novih radnika i edukacija postojećih zaposlenika, kao i proširenje obima posla na druge vidove transporta, samo su neki od prioriteta kompanije GREEN LIGHT u 2020. godini.

„Na osnovu dosadašnjeg iskustva i prakse, očekujemo rast prihoda i dobiti u 2020. godini i to za oko 100 posto“, rekao je Numić.

(Piše: Irena VASIĆ-DOBRIĆ)