Novosti

UniCredit prepoznat kao vrhunski poslodavac 2020. godine u Evropi


UniCredit sa ponosom objavljuje da je već treći put zaredom zvanično certificiran od Instituta najboljih poslodavaca (eng. Top Employers Institute) za izuzetnu ponudu za zaposlenike, što potvrđuje status Grupe kao sjajnog mjesta za rad.

Godišnje međunarodno istraživanje koje provodi Institut najboljih poslodavaca, prepoznaje vodeće poslodavce širom svijeta: one koji pružaju odlične uslove za zaposlenike, njeguju i razvijaju talenat na svim nivoima organizacije i teže kontinuiranom optimiziranju prakse zapošljavanja.

Certifikat najboljih poslodavaca na europskoj razini dodijeljen je zahvaljujući lokalnim certifikatima koje je UniCredit postigao u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Rusiji i Srbiji.

Certifikacija najboljih poslodavaca bazira se na temeljitom istraživačkom procesu i skupu potrebnih standarda.

Svi su podaci bili neovisno pregledani, potvrđujući UniCreditove izvanredne uvjete za zaposlenike i zavrijeđujući banci njeno mjesto među odabranom grupom certificiranih vrhunskih poslodavaca.

Institut najboljih poslodavaca ocijenio je ponudu UniCredita za zaposlenike na osnovu sljedećih kriterija, Strategija talenata ,Planiranje radne snage, Akvizicija talenata, On-Boarding, Učenje i razvoj, Upravljanje performansama, Razvoj liderstva, Upravljanje karijerom i nasljeđivanjem, Naknade i beneficije i Kultura.

Sa ukupnom aktivom od 6,16 milijardi KM i kapitalom od 865,2 miliona KM, Banka upravlja mrežom od 75 poslovnica i pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, zbog čega je UniCredit Bank dostupna svakom klijentu u svakom većem gradu i mjestu BiH.