Novosti

KJKP ZOI’84 ostvario rekordne poslovne rezultate na Bjelašnici


Bez obzira na velike izazove zbog nedostatka snježnih padavina KJKP ZOI’84 ponosan je na postignute rezultate koji su isključivi rezultat timskog rada i posvećenosti uposlenika.

Zaključno s krajem januara prihod od prodaje ski karata je narastao za 20% u odnosu na prošlu godinu u kojoj je sezona počela 13 dana ranije i koja je obilovala snježnim padavinama.

Utrostručena je prodaja sezonskih ski karata, a prihodi od noćnog skijanja su četiri puta veći u odnosu na prošlu godinu i za tri puta su premašili prihode noćnog skijanja cijele prošle sezone.

Za razliku od predhodnih sezona sponzori i marketinški partneri se sami javljaju i učestvuju u marketinškim aktivnostima sa preduzećem.

Maksimalno je iskorišten potencijale za vještačko osnježenje.

Radi se sa oskudnim resursima i sa samo 33 topa ZOI je uspio obezbijediti uslove za skijanje, a samo za osnježavanje jedne staze trebaju 72 topa.

Od većih investicija u ovoj sezoni uspješno je realizovano osvjetljenje staze K1 „kolijevka“ tako da skijaši uz BX uživaju u skijanju na dvije odlično uređene i osvjetljene staze.

Realizovan je projekat izrade prve plave staze kojom se povezuje međustanica s postojećom plavom stazom i osigurava skijanje sa šestosjednom žičarom i za početnike.

Dinamika isplate plata je uredna, isplaćen je zaostali dug prema Poreznoj upravi.

Digitalizirala se naplata i radi se na optimizaciji poslovnih procesa.

U februaru biće organozovana sedam skijaških utrka.

“Kako bi poboljšali svakodnevnu komunikaciju kreirali smo stranice na društvenim mrežama instagram i facebook @skibjelasnica putem kojih posjetioci svaki dan mogu pratiti stanje na ski stazama i podijeliti svoje utiske, prijedloge i komentare koje menadžment firme razmatra kako bismo unaprijedili nivo usluge prema našim korisnicima”, saopćeno je iz KJKP ZOI’84.