Lifestyle

Medene kocke: Slatki klasik gotov za pola sata


Ovaj brzi desert možete servirati kao klasične kocke, ali i u različitim oblicima. Kad se ohladi, poigrajte se kalupima za kekse koji su vam pri ruci, izrežite oblike i umočite ih u rastopljenu čokoladu. Položite ih na rešetku kako bi se višak ocijedio, a kad se stisne možete ih ukrastiti mrvicama, strugotinama čokolade ili rastopljenom mliječnom čokoladom.

Sastojci:

200 g brašna
350 ml mlijeka
2 kašike ulja
100 g šećera
kašičica začina za medenjake
kašičica sode
300 g tamne čokolade

Priprema:

Sve sastojke stavite u veću zdjelu i izmiksajte.

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Posudu za pečenje premažite puterom i ulijte polovinu tijesta. Pecite 10 minuta.

Izvadite iz rerne i premažite omiljenim džemom, a zatim prelijte ostatkom smjese i pecite još dvadesetak minuta.

Kad se ohladi prelijte rastopljenom tamnom čokoladom.