Novosti

Sve spremno za 13. Sarajevo Wine Fest, Sanja Lopar specijalna gošća


Organizatori su spremni za 13. po redu Međunarodni festival vina i gastronomije u Sarajevu, koji će se održati u hotelu Holiday 6. i 7. februara u periodu od 17 do 22 sata.

Festival će okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije sa područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Putem distributera bit će predstavljena i vina koja dolaze sa područja Francuske, Španije i Italije, te ona koja dolaze sa američkog i australijskog kontinenta.

“Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija. Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi Udruge ljubuških maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva. Poseban naglasak stavljen je na proizvođače vrhunskih vina okupljenih oko Udruge ‘Blaž’, koju su osnovali hercegovački vinari mlađe generacije”, kaže Naida Kovačević, portparol Sarajevo Wine Festa.

Sarajevo Wine Fest redovno posjećuju diplomatski i akademski predstavnici, ali i brojni pjevači, glumci, umjetnici i sportisti kako bi uživali u vrhunskim vinima.

“Očekujemo dolazak više od 1.000 posjetilaca za koje smo pripremili i specijalna iznenađenja”, govori Kovačević.

Specijalna gošća Festivala biće Sanja Lopar, jedna od najpoznatijih i najuspješnijih Sarajki, čiji je brend Lopar International oduševio sve ljubitelje dobrih cigara, a danas je ona poznata kao jedina žena u Evropi koja se bavi proizvodnjom cigara. Sanja je muškom svijetu unijela žensku energiju, a ženskom mušku i ukazala na sve čari njene cigare. Baš tako. Za nju ne postoji nemoguće i pojam ‘ne mogu’.

Tako se u jednom trenutku nije zadovoljavala cigarama drugih brandova jer, kako kaže, nije u njima mogla uživati do kraja. Htjela je po svom guštu. A kako smo već rekli da za nju ne postoji nemoguće tako je stvorila cigaru po svojoj mjeri. U nju je pretočila svu svoju energičnost, karizmu i slojevitost, a svi posjetioci Sarajevo Wine Fest moći će se bliže upoznati sa njom i njenim vrhunskim cigarama.