Novosti

Addiko Bank – Paketi za onkološke pacijente KCUS-a


Zaposlenici Addiko banke u sklopu svoje tradicionalne akcije „Jedan paketić za jedan osmijeh“ posjetili su, povodom svjetskog dana borbe protiv raka, onkološke pacijente Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kojima su uručili higijenske pakete.

„Iako je akcija prvobitno namijenjena djeci, u dogovoru sa KCUS-om, a zbog velikog broja paketića koje mali pacijenti dobiju za vrijeme praznika, odlučili smo pripremiti posebne pakete za onkološke pacijentice koji sadrže higijenske proizvode potrebne za duži boravak u bolnici, te domaći sok od divljeg nara, koji pomaže oporavku ovih pacijenata“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank dd Sarajevo.

„Po dobijanju ponude Addiko Banke za podjelu poklona pacijentima, odlučeno je da to budu onkološki pacijenti. Podjelom prigodnih poklona Addiko Banka ukazala je pažnju bolesnicima trenutno hospitaliziranim na Onkološkoj klinici, s područja Federacije BiH“, izjavila je prof.dr Sebija Izetbegović.

Pakete, koji su podijeljeni u okviru akcije “Jedna paketić za jedan osmijeh” koju već devetu godinu provode zaposlenici Addiko banke uz podršku obje Addiko banke u Bosni i Hercegovini, dobilo je svih 59 ležećih pacijenata na ovoj klinici.

Zaposlenici obje banke su već ranije podijelili oko 300 paketića malim pacijentima u bolnicama u Mostaru, Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, kao i djeci korisnicima socijalnih centara u Gračanici, Tesliću, Čapljini i Bijeljini.