Tema u fokusu

AM SUPPORT d.o.o. zadobio povjerenje više od 350 klijenata


U konkurenciji brojnih firmi u BiH koje se bave trgovinom kancelarijskog materijala i računarske opreme, kvalitetom usluga izdvaja se kompanija AM SUPPORT d.o.o. Sarajevo, koja u 2020. očekuje rast prihoda oko 30 posto.

Osnovna djelatnost kompanije AM SUPPORT d.o.o. Sarajevo, osnovane 2016. godine kao mali porodični biznis je trgovina na veliko i malo kancelarijskim materijalom, potrošnim materijalom za printere, računarima i računarskom opremom, kancelarijskim namještajem i sredstvima za higijenu poslovnih objekata, te školskim priborom. U ponudi imaju više od 4.000 artikala.

Tokom tri godine poslovanja na bh. tržištu, prema riječima Mirze Dizdarevića, direktora AM SUPPORT d.o.o. Sarajevo, kompanija je ostvarila zavidne poslovne rezultate.

„U odnosu na 2018. godinu u kojoj smo imali cca 550.000 KM prihoda i ostvarili rast od 115 posto,  u 2019. smo imali rast prihoda za 10  posto i rast dobiti od 25  posto. Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan poslovanjem u 2019. godini, koja je bila godina stabilizacije poslovanja. U 2020. godini  definitivno smo spremni i očekujemo također rast prihoda oko 30 posto u odnosu na 2019.“, kaže Dizdarević.

Najpovoljnije cijene na jednom mjestu

Uz osnovnu djelatnost, kompanija AM SUPPORT proširila je svoje poslovanje i na uslugu izrade promotivnog materijala i servis računara. Zahvaljujući znanju, iskustvu i ljubaznosti zaposlenih u AM SUPPORT i korektnom odnosu prema dobavljačima i kupcima, te pristupačnim cijenama, tržište ih je  prepoznalo kao pouzdanog partnera.

„Tokom tri godine poslovanja na bh.tržištu, AM SUPPORT se specijalizirala u snabdijevanju pravnih lica svojim proizvodima i uslugama, pri čemu smo uspjeli ostvariti saradnju sa više od 350  klijenata. Našim klijentima smo omogućili da kompletnu nabavku najvalitetnijeg potrošnog materijala provjerenog porijekla, brzo i jednostavno mogu dobiti na jednom mjestu i to po najpovoljnijim cijenama“, tvrdi  Dizdarević.

Kompanija AM SUPPORT u ponudi ima više od 4.000 artikala, te besplatno vrši dostavu naručenog materijala najkasnije u roku 24 sata od zaprimanja narudžbe putem e-maila, telefona ili faxa. Osim toga, nude i posebne pogodnosti prilikom plaćanja.

„Naša jedina šansa da se izborimo sa veoma jakom konkurencijom u BiH bila je podizanje usluge na viši nivo, kroz jako brzu i efikasnu dostavu proizvoda do naših klijenata i fleksiblnost u situacijama kada je potrebno brzo djelovati i riješiti određeni problem našeg klijenta. Mislim da je to što smo mali i fleksibilan sistem, koji razumije svakog klijeta, upravo ono što nas izdvaja u odnosu na konkurenciju“, naglasio je Dizdarević.

Kupovina brenda „toner.ba“

Jedna od najvažnijih investicija AM SUPPORT u 2019.  godini je kupovina poznatog brand-a ‘’toner.ba’’.

„Revitalizacija i razvoj koncepta toner.ba bio je naš primarni cilj. U četvrtom kvartalu 2019. godine  počeli smo pripremati naš web shop i razvijati alate digitalnog marketinga, a plan je da do kraja prvog kvartala 2020. godine implementiramo rješenja na kojima radimo“, istaknuo je Dizdarević.

U narednom periodu u  AM SUPPORT  planiraju proširiti svoj tim od tri zaposlena, novim radnicima radi poboljšanja kvaliteta svojih  usluga. U tu svrhu aktivno prate nove trendove u branši, kako bi ih plasirali na bh. tržište.

„S obzirom na to da smo trenutno u iznajmljenom poslovnom prostoru, naša želja je da što prije izgradimo vlastiti poslovni objekat koji će odgovarati svim  savremenim logističkim standardima. U  tu investiciju krenućemo krajem 2020. ili početkom naredne godine“, rekao je Dizdarević.

Piše: Irena VASIĆ-DOBRIĆ