Milioneri otkrili na šta nikad ne bi potrošili novac

Milioneri otkrili na šta nikad ne bi potrošili novac

Jay Leno, Graham Stephan i Barbara Corcoran mogu sebi priuštiti većinu stvari, ali čak i oni imaju sklonost prema štednji. Evo na što ovi milioneri odbijaju potrošiti svoje teško zarađene dolare.

Jay Leno odbija trošiti na odjeću
Bivši voditelj “Tonight Showa” Jay Leno obožava kupovinu i prikupljanje automobila, ali nećete ga uhvatiti u potrošnji u robnoj kući.

“Mene jednostavno ne zanima odjeća”, kaže samostvoreni milioner. “To mi se čini kao potpuno rasipanje novca. Samo želim imati dovoljno odjeće da legalno pokrijem dijelove koje moram pokriti. “

Njegova finansijska filozofija uvijek je bila „stvarno konzervativna“, rekao je za CNBC Make It, dijelom i zato što su njegovi roditelji živjeli u doba Velike depresije: „Uplašili su me na smrt govoreći: ‘Moraš uštedjeti svaki peni!’ I drago mi je što su to učinili.”

Čak i nakon što je Leno počeo zarađivati ​​milione, nije promijenio svoje novčane navike. U stvari, on još uvijek nije potrošio ni trunku svog novca kojeg je dobio za “Tonight Show”.

Graham Stephan mrzi kupovati kafu
YouTube milioner Graham Stephan, koji zarađuje do 220.000 dolara mjesečno, snažno zastupa pripremu kafe kod kuće.

“Mislim da je cijena kafe u Starbucks-u i Coffee Bean-u, kao i na mnogim mjestima vani apsolutno smiješna, pa ju jednostavno napravim kod kuće za 20 centi”, kaže za CNBC Make It.

Kafu kupuje u Smart & Final-u, gdje može nabaviti veliku vreću za “približno pola cijene” u drugim trgovinama prehrambenih proizvoda.

Kao i Leno, on također ne želi bacati mnogo novca na odjeću.

“Dizajnerska odjeća je jedna od onih stvari na koje nikada neću potrošiti novac. Jednostavno ne vidim smisao trošiti 700 dolara na Gucci cipele kad biste mogli otići na Aldo ili nazvati Spring ili H&M i nabaviti vrlo slične cipele za jednu stotinku te cijene”.

Barbara Corcoran neće platiti za prvu klasu
Djelomično zato što se vožnja avionom uopće smatra privilegijom, zvijezda investicijskog showa “Shark Tank-a” Barbara Corcoran drži se ekonomske klase kad je u pitanju let.

“Nikad neću trošiti novac na poslovnu klasu ili kartu prve klase. Zaboravite. Uvijek sam (poslovna) trenerica. Jednostavno to ne mogu opravdano shvatiti. Imam rutinu zbog koje se osjećam bolje od svih u prvoj klasi.”

Corcoran, koja je stvorila bogatstvo nekretninama, ne može se ukrcati na let bez unaprijed pripremljenog gurmanskog obroka. On uključuje svježe voće, skupi sir, baguette ili kroasan i „uvijek malu bocu vina…”. Što ne smije unijeti u zračnu luku kupi u trgovini iza check in-a.

Također uzme šareni, predimenzionirani ubrus koji služi kao stolnjak, kao i vlastiti pribor.

“Kad sjedim tamo i otvorim svoj mali gurmanski obrok, kažem vam, mnogo je bolje nego što iko dobije u poslovnom ili prvom razredu”.

Oznake:

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.