Lifestyle

5 stvari koje često nepotrebno pakujemo u kofer za putovanje


Ako ste se i sami našli kao dio scenarija u kojem ste dio dana proveli spremajući se, a onda uvidjeli da ste izdvojili previše odjeće koja ne stane u kofer, a ni ne stižete ju svu obući tokom putovanja, to je prvi znak da je vrijeme da krenete s detaljnom organizacijom vaše liste za putovanje.

Detaljan vodič kroz pakovanje i stvari koje biste trebali dodati u vaš kofer izdvajamo ovdje, a u nastavku donosimo 5 stavki o čijem biste dodavanju u kofer trebali promisliti dva puta. Uz ove savjete pakiranje više nikada neće biti stresan posao.

SVEČANA ODJEĆA

Kada ste u nedoumici hoće li vam za putovanje trebati ona šljokičasta svečana haljina za koktel druženje, radije preskočite njeno nošenje, a u kofer spremite slip majicu ili haljinu koju ćete navečer nositi solo uz kožnu jaknu, a po danu uz pletivo i debele čarape. Svestrani komadi koje možete nositi na 101 način neka budu osnova vaše prtljage.

NEUDOBNE CIPELE

Slično vrijedi i za obuću koju nemate gdje nositi. Nakon dana provedenog istražujući grad teško da ćete biti raspoloženi za dodatan napor za noge u vidu visokih potpetica. Radije dani prostor iskoristite za superudobne tenisice koje neće pokvariti vaša dnevna lutanja gradom i možda jedne cipele s niskom block petom u kojima će vam biti udobno.

KOMPLETAN PROGRAM TRAVEL SIZE KOZMETIKE IZ DROGERIJE

Prilikom kupovine kozmetike za put, često impulzivno kupimo gotovo sve travel size bočice s polica iako zapravo neke od proizvoda ne koristimo u svakodnevici. Prije kupovine razmislite koji vam proizvodi uistinu trebaju i koja će vam količina trebati za cijelo putovanje.

PREVIŠE TEHNOLOGIJE

Uvijač, pegla, tablet, laptop…, prije pakovanja razmislite koliko vam uistinu trebaju svi ti uređaji koji zauzimaju prostor, ali i oduzimaju slobodno vrijeme na putu. Za stiliziranje kose ponesite maksimalno jedan uređaj, a za poslovne obaveze jedan uređaj koji će uspješno objediniti sve funkcije i alate koji vam trebaju.

ODJEĆU KOJU NE MOŽEMO JEDNOSTAVNO KOMBINOVATI

Prije puta na jedan papir zapišite šta ćete nositi kroz svaki dan odmora. Birajte odjeću koju možete jednostavno kombinovati i nositi više puta poput T-shirta, traperica ili džempera u neutralnoj boji. Iako je zabavno kombinovati crop džemper ili hlače s upečatljivom uzorkom, tokom putovanja kada često imamo i ograničenja s težinom prtljage, trudite se nositi komade u kojima će vam biti ugodno, koji će biti nosivi u raznim prilikama i istovremeno zračiti svevremenskom elegancijom.