Lifestyle

Oppo najavio novi model Reno 3 Pro sa šest kamera, prednja ima čak 44 MP


Oppo je najavio predstavljanje novog ljubimca Reno 3 Pro, najnovijeg modela uvjerljive serije mobitela koji stiže u Indiju. Riječ je o modelu srednjeg opsega koji je potpuno odvojen od Reno 3 Pro 5G izdanja koje je predstavljanje u Kini u decembru prošle godine.

Kako kažu kritičari, Reno 3 Pro vitkiji je i lakši od njegovih vršnjaka, debljine 8,1 milimetar i težine 175 grama. Njegov dizajn poprilično je izvanredan uz fantastičnih čak šest kamera.

Oppo kaže da su okviri mobitela dizajnirani tako da podsjećaju na nebo. Tako su dostupni Auroral Blue varijanta koja je nadahnuta sjevernom svjetlošću, a tu si i Midnight Black te Sky White koji oslikava ružičasto nebo na izlasku Sunca.

Reno 3 Pro ima 6,4-inčni, 1080p OLED ekran s ugrađenim senzorom za otisak prsta te dva ureza za dvije prednje kamere. Glavna prednja kemera ima 44-megapikselni senzor, što je čini prvom takvom u svijetu, a koja je potpomognuta senzorom dubine od dva megapiksela. Prvi ocjenjivači kazali su da ih je posebno oduševio efekat blagog svjetlucanja piksela oko otvora prednjih kamera kada se koristi opcija otključavanja uređaja uz senzore za prepoznavanje lica.

Na poleđini uređaja smještene su još četiri kamere. Glavna kamera ima 64 megapiksela koja radi uz 13-megapikselnu telephoto kameru, ultra široku kameru od osam megapiksela te dvopikselni monohrom senzor. Reno 3 Pro ima mogućnost hibridnog zuma od pet puta te 20 puta digitalni zoom.

Ostale specifikacije uključuju novi Helio P95 procesor, 4,025mAhb bateriju, 8GB RAM-a te 128GB ili 256GB interne memorije. Uređaj ima mogućnost dual SIM kartice, kao i dodavanje microSD kartice. Međutim, za razliku od Reno 3 Pro izdanja koje je predstavljeno u KIni, novi Reno ne podržava 5G mrežu.

Oppo će novog ljubimca prvo predstaviti u Indiji ovog petka, a uskoro stiže i na tržišta drugih zemalja. Cijena uređaja je otprilike 415 dolara za model sa 8GB RAM-a i 128GB interne memorije, odnosno 455 dolara za model od 256GB interne memorije.