Tema u fokusu

B&D Company d.o.o. Mostar uvodi 30 vozila na električni pogon


Jedan od vodećih taxi prevoznika na području grada Mostara, B&D Company (Herc Taxi), realizovao je u 2019. godini dvije kapitalne investicije: izgradnju nove poslovne zgrade i akviziciju konkurentske firme iz iste djelatnosti, a u 2020. očekuju rast prihoda od 30 posto.

Osim  rasta prihoda od 30 posto, rukovodstvo B&D Company u ovoj  godini planira još proširenje djelatnosti i obnovu voznog parka, kao i nova zapošljavanja.

Prema riječima Asada Demirovića, direktora B&D Company d.o.o. Mostar, radi se o ambicioznim projektima čiji je cilj pružanje što kvalitetnije usluge klijentima.

Nova djelatnost

„Uvodimo novu djelatnost – prodaju rabljenih vozila, a na ovaj korak smo se odlučili zbog toga kako bismo zaokružili kompletnu ponudu našim klijentima. Kad je u pitanju obnova voznog parka, planiramo starija vozila zamijeniti sa 30  novih i to na električni pogon, što je u skladu sa savremenim trendovima o zaštiti okoliša. Naravno, sve ove naše investicije će pratiti i nova zapošljavanja u kompaniji“, istaknuo je Demirović.

B&D Company (Herc Taxi) osnovana je početkom 2012. godine sa osnovnom djelatnošću iznajmljivanje vozila, odnosno Rent-a-Car, a od 2014. godine bave se  taksi prevozom kao osnovnom djelatnosti.

„Pokrenuli smo djelatnost sa četiri vozila i četiri zaposlenika, da bismo kroz godine konstantnog napredovanja i pružanja kavalitetne usluge, postali jedan od vodećih taksi prevoznika na području grada Mostara. Smatramo da smo u konstantnom  rastu poslovanja, te se djelatnošću taksi prevoza uspješno i profesionalno bavimo već šest godina“, tvrdi Demirović.

Poslovna strategija B&D Company, koja sada prerasta u Herc Taxi Group, zasniva se na profesionalnom  pružanju taksi usluga klijentima.

„Razlika imeđu nas i konkurencije jeste u kvaliteti pružene usluge i posebnom pristupu prema klijentima. Stoga nas raduje da se krug naših klijenata iz godine u godinu sve više širi“, kaže Demirović.

Izgradnja vlastitog poslovnog objekta

Poslovanje B&D Company  u 2019. godini, kako dalje navodi Demirović, obilježeno je sa dvije uspješno realizovane investicije: izgradnjom vlastitog poslovnog objekta i akvizicijom konkurenske firme iz iste djelatnosti.

„Izgradnja vlastitog poslovnog objekta u Opinama, sa svim pratećim sadržajima, omogućiće nam još  kvalitetniji i efikasniji rad nego prije. Kad je u pitanju i kupovina i preuzimanje konkurencijske taxi firme Ammi 88 d.o.o. sa područja grada Mostara, izvršili smo reorganizaciju te firme, obnovu kompletnog voznog parka i zaposlili nove radnike, pa sada ova firma djeluje u sklopu Herc Taxi Group. Sa ovom akvizicijom nivo usluga B&D Company podigli smo na još veći nivo“, rekao je Demirović.

Piše: Irena VASIĆ-DOBRIĆ