Novosti

Potpisan ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija


Danas je u Upravi za indirektno oporezivanje potpisan ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija, koji bi trebao biti završen u narednih 365 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 13.981.630,68 KM.

Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija potpisali su danas u Banja Luci dr Miro Džakula, direktor UIO i Miroslav Lazarević, direktor preduzeća ENIKON – GRADNJA d.o.o. Bratunac (nosilac konzurcijuma).

Novi granični prijelaz će biti buduća zajednička lokacija carinskih i policijskih organa Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a radi se o međunarodnom graničnom prijelazu na kojem će biti dozvoljen i promet roba koje podliježu inspekcijskom nadzoru.

Budući novi granični prijelaz biće sagrađen na kompleksu ukupne površine 30.000 m2, imaće tri ulazne i tri izlazne trake, objekte za smještaj carinskih i policijskih službi dvije zemlje, inspekcijskih organa i sve ostale popratne sadržaje.

Prije samog početka radova UIO je u skladu sa važećim zakonskim propisima izvršila i izbor Instituta za građevinarstvo IG d.o.o. Banja Luka, koji će vršiti nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Bratunac – Ljubovija.