Tema u fokusu

Badnjar d.o.o. nudi spoj profesionalnosti i kvalitete koji vam garantuje vrhunske usluge


Transportno zanatsko društvo „Badnjar“ d.o.o. Žepče osnovano je 2008. godine, a osnivači su braća Edin i Hasan Badnjar.

Firma posluje u okviru dvije poslovne jedinice, jedna se bavi javnim vanlinijskim prevozom putnika u BiH i Evropi, a druga poslovna jedinica je specijalizirana za usluge trećim licima –  farbanje putničkog i teretnog programa.

„Badnjar“ d.o.o. je dobitnik zlatnog „Global quality award“ 2019, certifikata za uspješno poslovanje 11 godina, bez blokada i prekida poslovanja i važe za pouzdanog partnera koji ima dugogodišnji kontinuitet poslovanja.

„Firma raspolaže s proizvodnim objektom površine 200 m2, za poslove lakirerskih i limarskih radova, prevoznim sredstvima – osam mini buseva (18-20 sjedišta), te ostalom opremom i alatima: komora za farbanje, hidraulična mašina za rastezanje karoserije, autodizalice, kompresori, aparati za varenje, brusilice, bušilice i ostali sitni alat“, kaže Edin Badnjar.

Firma trenutno upošljava 11 radnika, šest radnika na poslovima prijevoza putnika i pet radnika u PJ automehaničarske radionice.

„Vanlinijski transport obavlja se tokom cijele godine i podijeljen je na dva osnovna lota, prvi lot je prevoz učenika za potrebe OŠ ‘Žepče’ koji se vrši na osnovu sklopljenih ugovora za OŠ ‘Žepče’ i Ministarstvo obrazovanja ZDK. Također, imamo sklopljene i ugovore s turističkim agencijama za koje vršimo njihove usluge transporta turista na relaciji Dubrovnik-Split-Makarska-Tirana-Albanija-Vir Pazar-Podgorica-Slovenija itd… Ovo su neke od navedenih destinacija na kojima vršimo prevoz. Također, po potrebi vršimo usluge ugovorenog prevoza putnika za potrebe fizičkih ii pravnih lica“, dodaje Badnjar.

U voznom parku firme „Badnjar“ d.o.o. sve vozne jedince su visoko turističke klase i sva vozila koja posjeduju su marke Mercedes. Ova firma vodi računa o svakoj voznoj jedinci da je tehnički ispravna i da ispunjava svu prateću dokumentaciju koja je propisana zakonima Bosne i Hercegovine. Firma „Badnjar“ d.o.o. Žepče unazad pet godina obnavlja svoj vozni park s najluksuznijim vozilima opremljenim turističkim dizajnom.

„Iz godine u godinu povećavamo broj voznih jedinica i broj zaposlenika, a naš moto je da budemo najbolji s voznim jedinicama i s osobljem u našoj kompaniji. Naša firma je prepoznatljiva i u široj regiji po farbanju teretnog i putničkom programa, naša radionica je opremljena po evropskim standardima, tako da sve ovo gore navedeno naravno utječe pozitivno na naš kvalitetu pruženih usluga i samog poslovanja“, zaključuje Badnjar.

U toku 11 godina postojanja – firma „Badnjar“ d.o.o. kontinuirano bilježi povećanje obima poslovanja, kvalitativno (broj usluga i broj prevezenih putnika) i kvantitativno (povećanje prometa), što ih dalje motivira da nastave još jačim tempom.

Piše: Samila IVKOVIĆ