Novosti

NLB Banka – Koristite kartice za plaćanje i digitalne kanale za obavljanje transakcija


NLB Banka d.d. Sarajevo prati situaciju izazvanu korona virusom te u skladu s tim i djeluje, vodeći računa kako o zdravlju svojih klijenta i zaposlenika, tako i održavanju kontinuiteta poslovanja.

Pored svih mjera koje su poduzeli u cilju smanjenja zdravstvenih rizika, ovim putem upućuju apel svim klijentima da minimiziraju svoje kretanje i da ne dolaze u poslovnice banke, osim ako je to neophodno.

“Bankarski sistem je likvidan. Novac građana je siguran. Naši bankomati će redovno biti snabdjeveni novcem i nema potrebe da klijenti radi podizanja gotovine dolaze u poslovnicu. Mreža bankomata je na raspolaganju 24/7. Za plaćanje roba i usluga molimo klijente da koriste kartice prilikom plaćanja kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama kao potencijalnim izvorom zaraze”, poručuju iz Banke.

Klijentima su na raspolaganju internet i mobilno bankarstvo za plaćanja računa i sve online transakcije.

U narednih mjesec dana, klijenti će moći vršiti sve bankarske transakcije direktno iz svoje kuće, putem mobilnog telefona ili računara i to potpuno besplatno, odnosno bez plaćanja naknade za iste.

Ukoliko vam je potrebna pomoć za korištenje istih, na raspolaganju su društvene mreže, web stranici Banke, e-mailu [email protected] i besplatnom telefonu 0800 22 427.

“Ovim putem želimo da još jednom uputimo molbu svim našim klijentima da djeluju odgovorno prema sebi i drugima. Korištenjem NLB mobilnog i elektronskog bankarstva sve transakcije mogu biti realizirane iz kuće, bez potrebe za dolaskom u poslovnicu Banke”, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.