Tema u fokusu

Radiša d.o.o. je jedina kompanija u RS koja se bavi proizvodnjom asfalta reciklažnim putem


Jedina kompanija u Republici Srpskoj koja se bavi proizvodnjom asfalta reciklažnim putem, Radiša d.o.o. Bijeljina, ostvarila je u 2019.  rast poslovanja oko 30 posto i u ovoj godini ih očekuje realizacija značajnih projekta u oblasti niskogradnje.

Kompanija Radiša d.o.o. iz Bijeljine, koja se  već dvadeset godina uspješno bavi izvođenjem radova  i održavanjem objekata u oblasti niskogradnje, realizovala je u 2019. godini  nekoliko kapitalnih  projekata, čija je ukupna vrijednost oko 1.000.000,00 KM.

Prema riječima Radiše Lukića dipl.ecc, direktora kompanije „Radiša“ d.o.o.Bijeljina, zahvaljujući uspješnoj realizaciji tih projekata, ostvarili su poslovni rast od 30 posto u 2019. godini.

Popločavanje gradskog trga u Bijeljini

„U Bijeljini smo radili projekte popločavanja gradskog trga i izgradnju prve pješačko-biciklističke staze po evropskim standardima, kao i sanaciju udarnih rupa na lokalnim i nekategorisanim putevima, košenje i uređenje putnih pojasa, sanaciju divljih deponija, zatim radove na redovnom održavanju vertikalne saobraćajne signalizacije, iskop i pročišćavanje kanala. Takođe, radili smo i nekoliko projekata za kompaniju „Elektro Bijeljina“ na iskopu rova za polaganje elektro instalacija, sječu rastinja ispod dalekovoda, izradu ograda oko trafo stanica. U Ljeskovcu kod Bijeljine radili smo projekat asfaltiranja platoa i parking prostora za predstavništvo njemačke kompanije ‘PASS’, koje se bavi proizvodnjom komponenti za vodeće svjetske proizvođače u autoindustriji“, istaknuo je Lukić.

Za sve vrijeme izvođenja radova na prva dva pomenuta projekta, kompanija „Radiša“ naišla je na  veliku  podršku i razumijevanje gradskih vlasti u Bijeljini.

„Nadam se da će se naša uspješna saradnja sa vlastima u Bijeljni i u ovoj godini nastaviti na sličnim projektima. Inače, projekat popločavanja trga  u Bijelini iznosio je nešto više od 100.000 KM, a izgradnja pješačko-bicoklističke staze koštala je oko 50.000 KM“, naglasio je  Lukić.

Kako navodi dalje Lukić, i investitori iz  kompanije „PASS“ također su poklonili svoje povjerenje kompaniji „Radiša“ d.o.o. kao profesionalnom izvođaču radova, a vrijednost projekta koji su radili za  predstavništvo ove kompanije iznosila je 200.000 KM.

„Izuzetno su zadovoljni projektom asfaltiranja koji smo uradili u 2019. godini i zahvaljujući tome u ovoj godini očekujemo nastavak saradnje i relizaciju novog projekta za predstavništvo kompanije PASS, Grad Bijeljina, Vodovod i Kanalizacije, ZEDP Elektro Bijeljine“, naglasio je Lukić.

Kompanija Radiša d.o.o. Bijeljina počela je sa radom 2000. godine, a njena osnovna djelatnost je bila izvođenje radova u niskogradnji. Proizvodnjom  asfalta reciklažnim putem počeli su se baviti od 2008. godine.

Nabavka nove mašine od 160.000 KM

„Recikliramo stari asfalt i dobijamo novu asfaltnu masu, koja je po kvalitetu identična kao asfalt iz asfaltnih baza,  s tim da na ovaj način mnogo manje zagađujemo okolinu. Ove godine smo investirali 160.000 KM u nabavku nove mašinu za recikliranje asfalta, koja ima puno veći  kapacitet od mašina s kojima smo do sada radili, pa se čitav posao asfaltiranja odvija mnogo brže“, tvrdi  Lukić.

Kontinuiran poslovni rast  i velika posvećenost poslu, glavna je odlika kompanije Radiša d.o.o., koja ima ukupno 20 zaposlenih. Kako navodi dalje Lukić, od konkurencije se razlikuju po tome što poslove ne biraju i ozbiljno pristupaju svakom projektu.

„Sve svoje obaveze ispunjavamo na vrijeme. Nismo nikada kasnili sa isplatama plaća radnicima, ni obavezama prema državi, niti sa izmirenjem kreditnih zaduženja. Nastojaćemo da ovaj trend rasta nastavimo i u narednom periodu“, naglasio je Lukić.

Piše: Irena VASIĆ-DOBRIĆ