Tema u fokusu

eLogistics Solutions d.o.o. Sarajevo na raspolaganju vlastima i klijentima


Kompanija eLogistics Solutions d.o.o. Sarajevo osnovana je prije četiri godine kao moderna partnerska kompanija za usluge iz oblasti međunarodne špedicije, transporta i logistike te savjetovanja iz tih oblasti.

Usluge koje ova kompanija nudi strogo su prilagođene klijentima iz oblasti automobilske, farmaceutske, industrije za proizvodnju i obradu plastike, metala, kamena i drveta te visokotehnološke razvojne industrije.

elogistics Solutions je za kratko vrijeme napravio izuzetne poslovne rezultate, a zbog specifičnosti poslovanja, sada se nalazi pred velikim izazovom s obzirom na novonastalu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa.

Mladen Kaurin, direktor kompanije, govorio je za Poslovne novine o utjecaju koronavirusa na njihovo poslovanje, kao i poduzetim mjerama.

‘’Procesi transporta i logistike, kao osnovna djelatnost naše kompanije, susreću se za specifičnim izazovima od same pojave zaraze ovim virusom te uspostavljanjem mjera kako u Aziji tako kasnije i u Evropi. Naša kompanija spremno je dočekala izazov te osigurala dovoljan broj vozila za naše klijente u izvozu i uvozu, kako lanac opskrbe i snabdijevanja ne bi došao u rizik većeg zastoja. U kompaniji smo uveli preventivne mjere sanitarne samozaštite do mogućnosti rada od kuće i korištenja godišnjeg odmora. I u narednom periodu ćemo pratiti situaciju i prilagođavati se na najbolji mogući način mjerama nadležnih institucija te biti od pomoći, kako vlastima tako i našim klijentima’’, rekao je Kaurin.

Alen MEHANOVIĆ