Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prijelaza Svilaj

Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prijelaza Svilaj

Danas je potpisan ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebao biti završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999,35 KM. Granični prijelaz Svilaj nalazi se na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru 5 C.

Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj potpisan je danas između Uprave za indirektno oporezivanje i konzorcijuma Niskogradnja d. o. o. Laktaši , Alfa Term d. o. o. Mostar i Tehton d. o. o. Banja Luka. Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana. U narednom periodu očekujemo potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, a odabrani vršilac nadzora je Design & QC d. o. o. Sarajevo.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici Bosne i Hercegovine sa Republikom Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 metara kvadratnih. Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imaće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH. U sklopu novog graničnog prijelaza biće sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke. Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.

 

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.