Novosti

Djeca iz SOS dječijih sela nas trebaju više nego ikada


Neizvjesni dani, prepuni brige koje svi živimo, nisu i ne mogu zaobići one najranjivije, djecu koja odrastaju u SOS Dječijim selima BiH. U izvanrednim okolnostima jedan od najvećih izazova je osigurati zdravlje, a posebno mentalno zdravlje te spriječiti aktiviranje traumatskih iskustava koje svako dijete koje je ostalo bez roditeljske brige u sebi nosi.

SOS mame ulažu iznimne napore da svakom djetetu pruže osjećaj sigurnost i roditeljsku ljubav. Svi mi znamo da samo ljubav i osjećaj sigurnosti mogu zaliječiti rane i ublažiti tugu koju dijete osjeća zbog gubitka roditeljske brige. Danas ih ponovo muči pitanje da li će tako i ostati. Možemo ih utješiti i uvjeriti da bez obzira na sve što se u svijetu dešava, briga o njima u SOS porodici neće stati! Zato je vaša podrška potrebna – danas više nego ikada.

Kampanjom “Nismo sami” SOS Dječija sela BiH se žele zahvaliti za nesebičnu podršku svih ovih godina, uz iskrenu nadu da ćemo i sada, kada nas najviše trebaju, pomoći djeci iz SOS Dječijih sela, jer briga o djeci ne smije biti prekinuta. Donirati možete online ili putem donatorskog žiro-računa kod Raiffeisen banke:

1610000000000011, poziv na broj 502021000-030000626-9

Za sve korisnike BH Telecoma, aktiviran je i humanitarni broj, te pozivom na 090 292 000 možete donirati 3KM. I sa malim iznosom donacije možemo da učinimo mnogo. Ukoliko niste u mogućnosti pomoći novčano, podržite SOS Dječija sela BiH na društvenim mrežama, možda neko od vaših prijatelja može i želi donirati.

Pokažimo im da nisu sami, a vjerujemo da ćemo, i u ovim teškim vremenima za sve nas pokazati našu spolidarnost i pomoći da briga o 223 djece i mladih u SOS porodicama ne bude prekinuta.