Express Courier u Sarajevo dostavio najveću količinu testova za utvrđivanje prisustva koronavirusa

Express Courier u Sarajevo dostavio najveću količinu testova za utvrđivanje prisustva koronavirusa

U Sarajevo je, posredstvom kompanije Express Courier d.o.o. – licenciranog zastupnika za UPS i UPS SCS u BiH i UPS-a iz Južne Koreje, danas dostavljeno 150.000 testova za utvrđivanje prisustva novog koronavirusa SARS-CoV-2.

Ova dostava će sigurno dati značajan doprinos, te ubrzati proces testiranja građana na području Bosne i Hercegovine i omogućiti našim zdravstvenim ustanovama efikasnije djelovanje.

Unatoč nedavnim zatvaranjima granica u mnogim zemljama, Express Courier je i dalje u mogućnosti vršiti dostavu pošiljki.

‘’Situacija se i dalje svakodnevno mijenja, ali naša globalna logistička mreža omogućava prilagođavanje u ovim vanrednim okolnostima, kako bismo ispunili sve ugovorene obaveze prema klijentima. Pored toga, na raspolaganje smo stavili infrastrukturu za prevoz doniranih sredstava, savjetodavne usluge u lancu opskrbe, novčani doprinos za ubrzanje distribucije zaštitne opreme prema zdravstvenim radnicima’’, poručuju iz ove kompanije.

Kako broj zaraženih svakodnevno raste, od velikog je značaja brza i efikasna dostava svih medicinskih potrepština, neophodnih za kontinuirano funkcionisanje zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini.

„Express Courier d.o.o., kao ovlašteni serviser za UPS i UPS SCS, raspolaže svim kapacitetima da uspješno odgovori na zahtjeve koje pred nas postavlja ovaj novi globalni izazov. Naša kompanija već godinama uspješno provodi sistem otpreme bioloških supstanci i pošiljki namijenjenih za klinička istraživanja u zdravstvenom sektoru. Jedan od ključnih faktora u ovoj oblasti je da paket, odnosno lijek stigne u prave ruke – hirurga, patologa, farmaceuta – sigurno, brzo, pouzdano i dosljedno. Ne smijemo nikad zaboraviti da, svaka naredna pošiljka možda znači još jedan spašeni život. To za nas nije paket, to je osoba“, rekao je Mirza Bavčić, direktor kompanije.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.