Lifestyle

4 načina da otputujete u vrijeme pandemije


Uprkos globalnim uputstvima da ostanete kod kuće postoji način da proputujete svijet, i da se pridržavate preporuka da se ne izlazi napolje.

Kada ste spriječeni da putujete, postoji nekoliko načina da vaš um otputuje do egzotičnih destinacija. Na primjer, uz pomoć knjiga.

Svijet je knjiga

Skoro svaki naslov sada je dostupan na Internetu. Priče o putovanjima ili čija se radnja odvija na dalekim lokalitetima dolaze u svim oblicima i veličinama.
Na primjer: „Jedi, moli, voli” od Elizabeth Gilbert ili „Pod suncem Toskane” od Frances Mayes ili istražite klasike poput E. M. ForsteraPut u Indiju” ili „Soba sa pogledom” i mnge druge po vašem izboru.

Ako ste više filmski tip

Zamislite virtualno putovanje u trenutno zatvorenu zemlju Indiju? Idite tamo uz pomoć filma „The Darjeeling Limited“. Poseta Tokiju i Kjotu za sada nije preporučljiva, ali mogu da se posjete uz pomoć filma „Izgubljeni u prevodu“.
Ne možete da idete na Tajland, ali možete da gledate „Plažu“ ili James Bond klasik „Čovjek sa zlatnom puškom“.
Talentirani gospodin Ripley“ omogućava vam da Italiju stavite u vaš dlan, dok „Amelie“ predstavlja Pariz u svom najčarobnijem svetlu.

Vodite svoje čulo ukusa na put

Daleko je od toga da su film i književnost jedini način za maštovita putovanja u ovom periodu. Pogledajte zanimljive recepte iz različitih zemalja i skuhajte ‘obilazak svijeta’ – tajlandski prilog, peruansko glavno jelo i desert iz Španije, recimo.
Naručite desetak boca vina iz starog i novog svijeta i napravite fantastični vinski let.

Boravak sa porodicom i prijateljima

Vjerovatno ne razgovarate sa njima onoliko koliko ste navikli. Nazovite prijatelje i porodicu koji su u inostranstvu (ili čak u vašem gradu) da se raspitate o njima i o tome kakav je život tamo gdje su oni trenutno.
Nikad nije bilo jeftinije ili lakše razgovarati sa voljenim ljudima širom svijeta, a vjerovatno je da se i oni osećaju usamljeno.
Iskoristite ovu priliku da promjenite to što uglavnom samo kuckate poruke. Ako društveno distanciranje znači da ne možemo lično da putujemo i ne možemo da zagrlimo najmilije, rješenje bi moglo da bude da umjesto toga maksimalno iskoristimo prednosti koje nam pružaa tehnologija.