Lifestyle

Lady Gaga organizuje TV spektakl


Lady Gaga i organizacija Global Citizen sakupili su 35 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa i organizovaće specijalnu TV emisiju u kojoj će učestvovati između ostalih Paul McCartney, Stevie Wonder i Billie Eilish.

Lady Gaga je rekla da je novac sakupljen za sedam dana i da će biti upućen u Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO), prenosi AP.

Svjetska zdravstvena organizacija i Global Citizen će organizovati virtuelni televizijski događaj “One World: Together At Home” (Jedan svijet: Zajedno kod kuće) čiji cilj je da se oda priznanje zdravstvenim radnicima za pomoć pri pandemiji koronavirusa.
Emisija će 18. aprila u 20 časova po vremenu na istočnoj obali SAD biti istovremeno na televizijama ABC, NBC, CBS, i HeartMedia i Bell Media.
Domaćini TV specijala biće američki TV voditelji Stephen Colbert, Džimi Falon i James Kimmel.

“Treba da ispričamo priče i proslavimo zajednicu i u prvim redovima – zdravstvene radnike” rekla je Lady Gaga preko video-veze tokom konferencije za novinare Svjetske zdravstvene organizacije, prenose američki mediji.

Gaga je rekla da ovaj specijalni televizijski događaj nije namenjen sakupljanju sredstava.
Sklonite svoje novčanike i zavalite se i uživajte u predstavi koju svi zaslužujete”, rekla je ona, dodajući da odvojeno planira da sakupi još sredstava za borbu protiv pandemije.
Tokom višesatnog televizijskpog spektakla koji će prenositi striming Youtube, Aple, Facebook, Instagram, Twitter i drugih platformi, nastupiće i Elton John, David Beckham, John Legend, Eddie Vedder, Andrea Bocelli i mnogi drugi.

Tokom emisije biće pomenuti oni koji su pogođeni virusom i biće odata počast zdravstvenom osoblju u prvim redovima borbe protiv virusa.
Svjetska zdravstvena organizacija navela je da je Lady Gaga zaslužna za okupljanje muzičkih zvijezda za ovaj televizijski događaj.