Mercator BH nagradio svoje uposlenike

Mercator BH nagradio svoje uposlenike

U Mercatoru u BiH kažu da su njihova pokretačka snaga i najveća vrijednost upravo njihovi uposlenici.  Sa željom da se zahvale svakom od preko 1.100 radnika – heroja koji rade u trgovinama širom Bosne i Hercegovine, za nesebičan i predan rad u posebnim uslovima, pokrenuli su kampanju pod nazivom “Hvala našim herojima”, kojom žele istaći njihov značaj u prodaji, nabavci, distribuciji i svima koji su pomogli da opskrbimo naša domaćinstva u ovim vanrednim okolnostima.

“U vrijeme kada svi radimo veoma težak i odgovoran posao u sasvim neobičnim okolnostima, naši uposlenici se svakodnevno brinu da svim kupcima omoguće najbolju uslugu, a da pritom osiguraju  vlastitu bezbjednost, kao i bezbjednost svih naših kupaca. Kako bi im iskazali svoju zahvalnost, odlučili smo ih nagraditi sa dodatnom materijalnom nagradom za svaki dan kojeg su naši uposlenici  hrabro i odgovorno proveli izvodeći svoje redovne i vanredne zadatke u trgovinama Mercatora širom BiH. Pokazali smo da smo jedna velika porodica koja brine za sve nas i nastavljamo dalje kao i do sada, sa našim herojima, koji su upravo svojim radom i solidarnošću, pokazali da se na njih  možemo osloniti u svakoj situaciji”, rekao je Ahmet Koštreba, direktor Mercator BH.

Kao naglašava obezbjeđen je nesmetan rad svih Mercatorovih trgovina u vanrednim okolnostima, maksimalno su smanjili rizik i uveli mjere zaštite i uposlenika i kupaca. Svi uposlenici su zaštićeni maskama i rukavicama, a jedini u Bosni i Hercegovini su zaštitili i kupce i blagajnice sa prozirnim pregradama od pleksiglasa, koje su postavili između blagajne i kupca. Na svakom ulazu su obezbjeđena sredstva za dezinfekciju, vrš se redovne dezinfekcije radnih površina i ograničili su broj ulazaka u trgovine, sa obilježenim rastojanjem među kupcima.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.