Novosti

Uposlenici UniCredit Bank uz podršku UniCredit Fondacije prikupili 32.000 KM za donaciju


Uposlenici UniCredit Bank, njih 1.248 pokrenuli su interni program zajedničkog doniranja i ujedinjenim snagama prikupili iznos od 32.000 KM, od čega je sa 20.000 KM humanu inicijativu podržala i UniCredit Fondacija.

Sa željom da pomognu kategorije našeg društva koje su finansijski pogođene tokom pandemije COVID-19, pokrenuta je akcija „Važno je činiti dobro: pružimo ruku sugrađanima u nevolji“, kojom su uposlenici UniCredit Bank i UniCredit Fondacija podržale projekat Pomozi.ba organizacije “Obrok za sve”, kako bi osigurali da i najugroženiji među nama imaju barem jedan obrok dnevno u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kao svjedoci da pandemija COVID-19 u našoj zemlji ima veoma negativne ekonomske efekte, te da veliki broj ljudi svakodnevno ostaje bez posla čime se dovode u pitanje egzistencijalne potrebe njihovih porodica, uposlenici UniCredit Bank su zajedničkim snagama odlučili pružiti ruku, vodeći se činjenicom da jedni bez drugih ne možemo.

Ponosna sam na tim UniCredita, na osjećaj odgovornosti i timski duh. Važno nam je da činimo dobro, stoga smo željeli da pružimo podršku ljudima koji su najviše pogođeni posljedicama pandemije, odnosno onima koji su ostali bez primanja i bore se da svojim porodicama obezbijede osnovne namirnice, redovne obroke, školovanje i sve druge, naizgled, obične stvari koje u ovakvim krizama mnogima postaju luksuz. Nadamo se da ćemo barem malo olakšati svakodnevnicu.“ – izjavila je ovim povodom predsjednica Uprave, Amina Mahmutović.