Lifestyle

Kako dekoracijama osvježiti dom?


Svi bismo željeli imati lijepo uređen i moderan dom bez velikih troškova. To jeste teško postići, ali ne i nemoguće.

Maksimalno iskoristite svjetlost u vašem domu

Prilagodite rasvjetu tako da radikalno može promijeniti prostor. Da bi prostor izgledao elegantno i udobno, mora imati odgovarajuću prirodnu ili umjetnu svjetlost.

Da biste iskoristili prirodnu svjetlost, vaša soba mora biti velika i mora imati velike prozore, tako da prirodno svjetlo bez problema može doprijeti u vaše prostorije.

Ne stavljajte teške zavjese u tamnim bojama

Ako ste već odlučili da želite zavjese, neka budu u nekim svjetlijim nijansama.

Obojite zidove u svijetle boje

Prirodno se svjetlo odražava i na uglove soba. Namještaj od stakla ili drugih reflektirajućih materijala je također dobar izbor da se poboljša prirodno svjetlo.

Ako prirodno svjetlo nije dovoljno, koristite umjetnu rasvjetu. Lampe i žarulje uvijek će dobro osvijetliti vaš dom. Stavite ih nasred stropa i u uglove također.

Nepotrebne stvari eliminirajte

Mnoge sobe nemaju stila jer su preopterećene nepotrebnim stvarima koje samo zauzimaju prostor. Dakle svaka je soba neophodna i bitna, pa mora izgledati otvoreno i čisto. Preporučuje se da pregledate svaku sobu i uklonite sve ono što je nepotrebno, tako će prostor izgledati uredno i prostrano.

U sobu ne stavljajte stvari koje će narušiti njenu dekoraciju, stil i eleganciju. Bolje kupite stvari ili pribor koji su u skladu s dekoracijom u prostoriji. Namještaj, ukrasni pribor i zavjese – moraju biti u boji zidova.

Budite oprezni pri odabiru boje

Boja može postati vaš neprijatelj ili saveznik, stoga se preporučuje pažljivo biranje boja. Svijetle boje su uvijek u modi kada se uređuje enterijer. Koristite posebne nijanse za uređenje malih prostorija, jer su boje te koje daju prostranost i svjetlo. Jedna od najčešće korištenih svijetlih boja u uređenju enterijera jeste bijela koja predstavlja čistoću i eleganciju. Odaberete li ovu boju, sigurno nećte pogriješiti.

Svijetle boje se mogu koristiti ne samo za bojenje zidova ili stropova, već i za prefarbavanje starog namještaja. Na taj način ćete ga osvježiti i ponovo moći koristiti. Zapamtite, strop mora uvijek biti svjetliji u odnosu na zidove. Na taj će način prostor biti visok i prostran. Svijetle boje reflektiraju svjetlost koja ulazi kroz prozore i umjetnu svjetlost.