Novosti

Rolls Royce nagrađuje najbolje


Kako bi u doba korone malo zabavili mlade potencijalne dizajnere budućnosti u Rolls Royceu su pokrenuli nagradno takmičenje. Pozvali su sve mlađe od 16 godina da nacrtaju Rolls Royce budućnosti. Takmičenje bi trebalo potaknuti kreativnost i maštu djece, te im skrenuti misli sa svega što se dešava vezano uz Covid 19.

Svoje vizije luksuznog automobila budućnosti takmičari, odnosni njihovi roditelji ili staratelji, trebaju prijaviti na stranici http://rolls-royceyoungdesignercompetition.com/

O pobjedniku odlučuje dizajnerski tim Rolls Roycea, a radovi se mogu slati do 18. maja. Učestvovati mogu djeca iz čitavog svijeta.

Pobjednik će dobiti posebne nagrade. Njegov crtež Rolls Royce će preraditi u digitalni model i od njega izraditi profesionalne slike. Također pobjednika će, čim korona kriza prođe, u školu dovesti osobni vozač u superluksuznom Phantomu, najreprezentativnijem modelu ovog proizvođača. Drugoplasirani i trećeplasirani dobiti će certifikate o učešću koje će potpisati šef Rolls Roycea Torsten Müller-Ötvös. Najsretniji učesnik iz Velike Britanije bit će također nagrađen vožnjom u školu, a njegova škola dobit će Greenpower komplet za sastavljanje električnog automobila s kojim će moću učestvovati u takmičenju Greenpower Challenge.