Novosti

EMEA Finance – Ukupno 23 priznanja za Raiffeisen Bank International grupaciju


Priznanje za Najbolju banku u Bosni i Hercegovini, Raiffeisen nastoji opravdati i tokom pandemije, o čemu, između ostalog, svjedoči angažman menadžmenta ove banke orijentiran ka daljem unapređenju kvaliteta usluga.  

– Iako se nalazimo u izazovnom periodu, raduje me što je trud koji smo prošle godine uložili da poslovanje s Bankom učinimo bržim i jednostavnijim rezultirao nagradom EMEA Finance magazina. Kako bismo se spremno suočili s digitalnim promjenama, pratili smo potrebe klijenata i nastojali im ponuditi usluge čije korištenje zahtijeva od njih ulaganje minimalnog napora pri poslovanju s Bankom. Pored uvođenja novih i kvalitetnijih usluga, radili smo i na proširenju naše poslovne mreže kao i na odgovornom poslovanju kako kada je riječ o društvenoj zajednici, tako i o našim uposlenicima – izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Naglasio je da i u novonastaloj situaciji, uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, Banka daje sve od sebe kako bi opravdala spomenuto priznanje.

Pored nagrade koju je dobila Raiffeisen banka u BiH, Raiffeisen Bank International AG (RBI) je proglašena za najbolju banku u srednjoj i istočnoj Evropi te Zajednici nezavisnih država, peti put uzastopno, saopćeno je iz ove banke.

Također, i sve RBI mrežne banke su od EMEA Finance magazina dobile priznanje za najbolju banku, najbolju stranu banku ili najbolju investicijsku banku na svojim tržištima.

Mnogo nam znače ove nagrade, a naračito imajući u vidu učestalost kojom ih dobivamo. One potvrđuju ispravnost naše strateške orjentacije kao i kvalitet proizvoda koje nudimo klijentima, a time i posvećenost i stručnost naših zaposlenika – izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.

Urednička vizija EMEA Finance magazina podrazumijeva nezavisni glas na najvišem nivou integriteta i novinarske etike, za finansijsku zajednicu, klijente i dobavljače diljem EMEA regiona. Magazin izlazi šest puta godišnje, a namijenjen je čitaocima na izvršnom nivou kao što su glavni izvršni direktori te finansijski i investicijski službenici, navodi se u saopćenju.