Lifestyle

Pet podcasta za bezbrižnu uživanciju


Podcasti u svijetu postaju popularniji iz dana u dan, a svjedoci smo i sve različitijim sadržajima koji su dostupni zbog čega postaju neizbježan hobi moderne svakodnevnice. Bez obzira volimo liistoriju, muziku, knjige ili smo čisto u potrazi za zabavom, postoje brojni podcasti koji će nam pružiti lijepe trenutke tokom dana za sve naše interese i ukuse. Naravno, podcastove je idealno pratiti uz dobre slušalice sa kvalitetnim zvukom, među kojima svakako preporučujemo SamsungGalaxyBuds+bežične slušalice.

Podcast sve popularniji i u BiH

Prethodnih mjeseci, nekoliko bh. IT kompanija i pojedinaca odlučilo je pokrenuti podcaste, svjesni popularnosti koje je ovaj format zabave postigao u svijetu. Jedan od njih je Lilium podcast koji jeprvi put  pokrenut u januaru ove godine, a nove epizode izlaze svake sedmice.  Sa vrlo zanimljivim gostima razgovaraju o temama digitalnog marketinga, ali i o svemu onome što je aktuelno u svijetu digitale, oglašavanja i moderne tehnologije.

Beatles City

Voliš istoriju, ali i muziku? Za 50. rođendan razlaza međunarodno popularnog benda Beatles, ovaj audio projekat kojeg provodi Liverpool Echo donosi priče samog početka benda i uspješnih karijera njegovih članova. U podcastu tako možete čuti privatne priče građana Liverpoola koji su sudjelovali u stvaranju svoje gradske muzičke senzacije, zbog čega ovaj podcast nije samo još jedan dosadni dokumentarac. Štaviše, dajte si oduška te preslušajte diskografiju ovog legendarnog benda zajedno sa podcastom dok provodite vrijeme u svojoj kući.

DrunkWomenSolvingCrime

Naravno, podcast nam u ovim vremena može pružiti i dobar izvor humora! Tako su komičarke Hannah George, CatieWilkins i Taylor Glenn udružile snage kako bi pronašle odgovore na brojne osobne kriminalne slučajeve i nerazriješene misterije. Uz brojne goste među kojima su se pojavili i Joe Lyett, Rachel Parris, Katie Mulgrew te Katherine Ryan, ove detektivke uz dobru čašu vina pružit će vam dnevnu dozu komedije za ljepši dan.

What To Watch on Netflix

Mnogi od nas koriste trenutnu priliku da istraže bogatu ponudu vrhunskih serija i filmova na Netflixu. Ipak, svi znamo da je selekcija zamoran dio, jer u šarolikoj ponudi više vremena potrošimo na sam izbor šta gledati nego u uživanciji poslije pred televizorom. Ovaj podcast će vam datiaktuelne filmske preporuke uz konstruktivne komentare i objašnjenja, a kada ste pronašli sebi zanimljiv sadržaj, zašto ga ne pogledatiu Netflix Ultra HD rezoluciji na svojem Samsung QLED televizoru?

The Harry Potter Seriesby J.K. Rowling

Svoje vrijeme želiš posvetiti književnosti, a veliki si obožavatelj mladog čarobnjaka Harryja Pottera? Britanski glumac Jim Dale svojim odličnim interpretacijama vratit će slušače u mladost pričama iz Hogwartsa. Ovaj podcast koji pruža brojne sate zabave može biti namijenjen i za vaše najmlađe kao uvod u nevjerovatni magični svijet Harryja i njegovih prijatelja, a da pritom vježbaju i engleski jezik!

Stoga, pripremite svojeSamsung Galaxy Buds+bežične slušalice i otputujte u šaroliki svijet podcasta kroz vrhunski osjećaj zvuka. Podcast entuzijasti sigurno će na ovom popisu pronaći nešto i za sebe, a za one koji se još nisu približili ovom novom medijskom svijetu – sada je pravi trenutak za pokušati.